Prophecy, conceptul electric al Hyundai

Autor: Dan Vache
prophecy

Prophecy este noul concept electric al Hyundai, inspirat de filosofia de design „Sensuous Sportiness”, ce încorporează conceptul „Optimistic Futurism”.

Hyundai Prophecy

Hyundai Prophecy prefigurează direcția de design a viitoarelor modele Hyundai. Apartenența conceptului Prophecy la segmentul EV se remarcă și în cazul podelei. Grila de aerisire lată, montată sub bara de protecție, canalizează aerul pentru o răcire eficientă a bateriilor.

Hyundai Prophecy utilizează o tehnologie de condus autonom. În locul volanului clasic există două joystick-uri, unul pe consola centrală, iar celălalt pe garnitura portierei. Conducătorul auto poate controla autovehiculul dintr-o poziție confortabilă, având parte de o experiență de condus intuitivă.

V-ar putea interesa și:

Tehnologia de iluminare utilizată pentru prima dată la conceptul „45” a fost perfecționată, fiind acum integrată în faruri, lampa din spate și spoiler. Pe viitor, această semnătură luminoasă va reprezenta un element specific de design pentru gama de modele Hyundai.

Până în anul 2025, Hyundai va extinde gama de produse până la 44 de vehicule electrificate, cu o investiție de aprox. 50 de miliarde de euro în cercetarea și dezvoltarea viitoarelor tehnologii.

V-ar putea interesa și:

Obiectivele companiei vizează comercializarea unui număr de 670.000 de autovehicule electrice și fuel cell și poziționarea printre primii trei furnizori de EV la nivel mondial. În Europa, până la finalul anului 2020, peste 75% dintre autovehiculele gamei vor fi electrificate, scopul producătorului fiind de a furniza aprox. 80.000 de unități cu emisii zero.

Urmărește-ne pe FACEBOOK