Dacia Logan și Sandero Stepway primesc 2 stele Euro NCAP

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
recall Dacia logan

Euro NCAP anunță evaluările de siguranță pentru patru mașini testate în 2021, echipate cu pachete standard de siguranță: Dacia Logan, Dacia Sandero Stepway, Škoda Enyaq iV și Volkswagen ID.4. 

Dacia Sandero Stepway primește un rating de două stele la testele de siguranță Euro NCAP. La fel și versiunea berlină Dacia Logan.

Dacia Sandero Stepway și Logan rămân fidele etosului „fără pretenții” al mărcii bugetare oferind siguranță redusă.

Sistemul de frânare de urgență al Dacia reacționează numai la alte vehicule. Din păcate acesta nu este conceput pentru a preveni accidentele cu pietonii sau bicicliștii și nu dispune de un sistem pentru menținerea benzii de rulare.

VIDEO: Noul Sandero Stepway 2021 – 2 stele (protecție pasageri adulți 70%)

„Decizia Dacia de a nu oferi o cameră radar este în mod clar neconformă cu piața și dezamăgitoare, deoarece este conștientă că mașinile lor vor trebui în curând să respecte noul Regulament general de siguranță,” a declarat Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP.

VIDEO: Noul Logan 2021 – 2 stele (protecție pasageri adulți 70%)

Aplicația Carge permite încărcări fără carduri în stațiile electrice

Cu toate acestea, protecția Dacia împotriva accidentelor este respectabilă, cu performanțe care ar face mașina să primească 4 stele la siguranță dacă nu existau lipsuri la alte capitole.

V-ar putea interesa și:

Škoda ENYAQ iV și Volkswagen ID.4 primesc fiecare un rating de cinci stele la testele Euro NCAP privind siguranța. Cupra Formentor plug-in hybrid, evaluat luna trecută, de asemenea, este adăugat la lista mașinilor cu rating 5 stele la testele Euro NCAP.

Modelele electrice Skoda Enyaq iV și Volkswagen ID.4 au performanțe impresionante și sunt separate de câteva puncte. Cu structuri robuste pentru protejarea ocupanților, baterie de înaltă tensiune și airbagurile frontale, cortină și airbaguri centrale, ambele mașini obțin un scor de peste 90% pentru protecția ocupanților adulți.

VIDEO: Skoda Enyaq iV – 5 stele (protecție pasageri adulți 94%)

VIDEO: Volkswagen ID.4 – 5 stele (protecție pasageri adulți 93%)

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Facebook șInstagram

Știri similare