Amenzi date în București pentru circulația cu biciclete și trotinete

Autor: EVmarket Romania
piste de biciclete, solutii bucuresti, circulatia, autostrada pentru biciclete,

Polițiştii Brigăzii Rutiere au acționat la final de septembrie în mai multe zone din Capitală pentru reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic. Acțiunea a vizat cu precădere prevenirea producerii accidentelor de circulație produse pe fondul nerespectării prevederilor legale privind circulația bicicletelor si trotinetelor electrice.

Peste 100 de amenzi pentru circulația cu biciclete și trotinete

În urma activităților desfășurate pe 30 septembrie au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 29.000 de lei, după cum urmează:
  • 89 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor privind circulația bicicletelor;
  • 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor privind circulația trotinetelor electrice;

Noile reguli pentru trotinetele electrice (circulația pe trotuare este interzisă)

Cei mai mulți conducători de trotinete electrice si biciclete au fost sancționați deoarece nu au circulat pe banda de biciclete. Valoarea amenzilor într-o singură zi s-a apropiat de 30.000 de lei.

Pistele de biciclete au fost create special pentru a proteja participanții la trafic din alte categorii, în speță conducătorii de trotinete electrice și bicicliștii. Dat fiind faptul că infrastructura de ciclism, regulile și legislația în materie abia acum se implementează, cred că autoritățile competente pot nuanța un pic sancțiunea și în raport de interesul public față de respectarea măsurii, relativ nouă așa cum am spus, să aplice o sancțiune ușor mai blândă, acea a avertismentului, a declarat Andreea-Gabriela Dorobanțu, avocat definitiv în cadrul Baroului București.

Printre cei amendați de polițiști a fost un bărbat în vârstă de 30 de ani care a condus o trotineta electrică în Piața Victoriei și nu a respectat semnalul polițistului rutier, nu a circulat pe pista pentru biciclete special amenajată și nu a avut asupra sa cartea de identitate. Persoana a fost amendată cu 1.450 lei.

V-ar putea interesa și:

Un bărbat în vârsta de 28 de ani a condus o bicicletă în Piața Victoriei fără a respecta obligația de a circula pe pista pentru biciclete. Conducătorul vehiculului a fost sancționat cu amendă în valoare de 580 de lei.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn