Autoritățile din Paris fac benzi de biciclete pe rutele metroului

Autor: Dan Vache

Autoritățile din Paris cheltuiesc 300 de milioane euro pentru a transforma bulevardele în piste de biciclete deasupra celor mai aglomerate linii de metrou pentru a oferi cetățenilor alternative de deplasare în timpul coronavirusului.

Guvernul francez lucrează la o slăbire treptată a restricțiilor impuse din cauza epidemiei Covid-19, dar orașul cu milioane de locuitori va prezenta probleme particulare.

Benzi de biciclete temporare în Paris

Regiunea Ile-de-France a anunțat că va dezvolta o rețea de benzi de biciclete temporare și permanente, anumite secțiuni fiind gata în luna mai.

V-ar putea interesa și:

„Vrem să stabilim temporar rute deasupra celor mai aglomerate linii de metrou, astfel încât oamenii care se simt mai în siguranță cu bicicletele să poată ocoli. În termeni concreți, dorim să dublăm liniile 1, 4 și 13 prin rețelele de biciclete supraterane pe aceleași rute”, a spus primarul orașului Paris, Anne Hidalgo.

Până pe 11 mai, unele bulevarde din Paris vor fi transformate în piste pentru biciclete improvizate pentru a asigura trasee rapide pentru cetățeni.

V-ar putea interesa și:

Autoritățile din Franța au observat că, în decembrie și ianuarie, mulți oameni foloseau bicicletele pentru a merge la job, ca alternativă la transportul public. Primarul din Paris se așteaptă ca unii dintre ei să revină la acest lucru odată ce orașul va începe să își reia activitatea începând cu 11 mai.

Via Cycling.today

Photo by Abdou Mrehouri on Unsplash

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare