OMV Petrom extinde rețeaua de stații de reîncărcare

Autor: Andreea Gutu
omv petrom

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, extinde rețeaua de reîncărcare pentru mașinile electrice în Moldova și Serbia, în stațiile de distribuție a carburanților Petrom și OMV.

Astfel, OMV Petrom devine prima companie de energie din regiune cu o rețea de stații electrice în patru țări din Europa de Sud-Est. Infrastructura pentru alimentarea mașinilor electrice este dezvoltată împreună cu parteneri din sectorul mobilității electrice.

OMV Petrom va avea 100 de stații de reîncărcare rapide

România, Bulgaria, Moldova și Serbia vor fi conectate până la finalul anului 2022 printr-o rețea de aproximativ 100 de stații de reîncărcare rapide și ultra-rapide. Un timp de așteptare redus pentru reîncărcare va încuraja electro-mobilitatea în regiune.

Stațiile de reîncărcare rapidă asigură reîncărcarea a 80% din baterie în circa 40 de minute; pentru cele ultra-rapide, timpul estimat de reîncărcare este sub 20 de minute.

„Ne extindem oferta de electro-mobilitate în toate tarile din regiune în care deținem stații de carburanți. Practic, până la finalul anului 2022, circa 15% din rețeaua OMV si Petrom din regiune va dispune de stații de reîncărcare. Până în 2030, vom pune la dispoziția clienților noștri peste 500 de puncte cu soluții alternative pentru mobilitate, respectiv servicii de reîncărcare a mașinilor electrice , soluții pe bază de gaze naturale precum GNL și GNC, cât și hidrogen,” spune Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

Harta țărilor UE care au cele mai puține stații de încărcare EV

În ultimii doi ani, OMV Petrom a încheiat trei parteneriate cu Eldrive, Enel X si Renovatio pentru a dezvolta o rețea de 80 stații electrice rapide și ultra-rapide în România și în Bulgaria. Cel puțin 20 dintre acestea vor fi stații de reîncărcare ultra rapidă. În prezent sunt funcționale 19 stații în Romania și Bulgaria.

Extinderea în Moldova și Serbia

OMV Petrom va extinde parteneriatul cu Renovatio în Moldova, cu minim 5 stații de reîncărcare, cu o putere instalată de 75 kW. Acestea vor fi instalate în stații de carburanți Petrom din Chișinău, dar si alte orașe din țară.

OMV Petrom va implementa în Serbia până la sfârșitul primului semestru din 2022, în parteneriat cu charge&GO – platformă regională pentru reîncărcarea mașinilor electrice, 5 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în stațiile de alimentare OMV, situate pe autostrăzile Serbiei. Puterea lor disponibilă va fi între 100 kW și 200 kW.

V-ar putea interesa și:

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârșitul lunii septembrie 2021, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din acțiuni, Fondul Proprietatea deține 7%, iar 21,4% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

Foto: compania

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare