Toyota dezvăluie modelul electric Urban SUV

Autor: Cristian Gubandru
Toyota Urban SUV, Toyota bZ2X,

Toyota dezvăluie modelul electric Urban SUV Concept, un nou SUV electric compact pentru Europa. Lansarea noului SUV electric mai mic decât C-HR are loc în 2024.

Toyota a oferit o previzualizare a viitoarei sale strategii pentru vehiculele electrice cu baterie (BEV) pentru Europa, odată cu dezvăluirea noului Urban SUV Concept. Prezentat la forumul anual Kenshiki al companiei de la Bruxelles, conceptul de mașină sugerează o versiune de producție a unui nou vehicul electric cu baterie dedicat, planificat să fie lansat pe piață în 2024.

Noul vehicul va fi cel mai compact și mai accesibil dintr-o gamă planificată de șase modele dedicate BEV și va concura în segmentul B-SUV, despre care Toyota prevede că va fi una dintre cele mai mari piețe pentru BEV din Europa.

Toyota Urban SUV Concept

Toyota se bucură deja de proeminență în segmentul B-SUV cu hibridul electric Yaris Cross, cel mai bine vândut model din clasa sa.

Conceptul Toyota Urban SUV are o prezență autentică de SUV, cu o caroserie compactă și o poziție înaltă de conducere. Spațiul este maximizat într-un interior flexibil care poate fi adaptat cu ușurință pentru a acorda prioritate spațiului pentru pasageri sau încărcare, după cum este necesar.

Specificații Toyota Urban SUV:

  • Lungime: 4300 mm
  • Lățime: 1820 mm
  • Înălțime: 1620 mm

Vor fi disponibile atât sistemele de propulsie cu tracțiune față, cât și cu tracțiune integrală, AWD fiind o parte cheie a ADN-ului produsului Toyota. În mod similar, modelul de producție va oferi o strategie de baterie dublă: clienții vor putea alege între două opțiuni de baterie, cu capacități diferite pentru a se potrivi nevoilor lor.

V-ar putea interesa și

În Europa, Toyota intenționează să introducă șase modele BEV până în 2026. Un portofoliu divers de produse electrificate va ajuta la propulsarea Toyota Motor Europe către obiectivul său de a oferi exclusiv vehicule ZEV până în 2035 și de a atinge neutralitatea totală a emisiilor de carbon până în 2040.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn