Cea mai ușoară bicicletă electrică pliabilă din lume este construită din fibră de in

Autor: Dan Vache
bicicletă electrică pliabilă hummingbird flax

Producătorul britanic de biciclete electrice pliabile ușoare Hummingbird a adus în gamă o nouă bicicletă electrică ultrauşoară, care are 10 kg și este fabricată din fibre vegetale.

Noua bicicletă pliabilă Hummingbird Flax este cea mai ușoară bicicletă electrică pliabilă din lume. O bicicletă electrică fabricată din plante nu este ieftină, costă circa 5.000 de euro.

O bicicletă electrică fabricată din plante

Compania spune că Hummingbird Flax este cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume datorită în mare parte noului design al cadrului.

Construită din fibră de in, bicicleta electrică folosește un design sustenabil, ultra ușor și ultra rezistent.

Fibra vegetală a cunoscut un interes din ce în ce mai mare în industria auto, fiind o opțiune și mai ușoară decât fibra de carbon.

Inul folosit de Hummingbird nu este doar ușor în ceea ce privește greutatea, ci este și ușor în ceea ce privește puterea.

Motorul butucului din roata spate poate părea mare, dar are doar o putere nominală de 250 W. Asta înseamnă 1/3 cai putere.

Dimensiunea mai mare a motorului se datorează includerii bateriilor în interiorul carcasei. Compactarea motorului, controlerului, bateriilor și a altor componente hardware necesare într-un singur pachet ajută la oferirea unui aspect mai raționalizat al bicicletei. De asemenea, înseamnă că toată greutatea s-a mutat în partea din spate a bicicletei.

bicicletă electrică pliabilă hummingbird flax

Bateria este și ea destul de mică, de doar 158 Wh, dar compania spune că este suficientă pentru o autonomie de 50 km. Nu există accelerație, așa că aceasta este o bicicletă asistată electric.

Aplicația Bitride vă permite să personalizați setările de asistență, să vă monitorizați viteza și bateria folosind conectivitatea Bluetooth 5.1.

Noua generație 2.0 are cu 50% mai mult cuplu și 20% mai multă autonomie, astfel încât puteți călători peste 50 km cu o singură încărcare.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn