StoreDot a produs prima celulă Li-ion cu încărcare în 10 minute

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
storedot baterii

StoreDot, o companie din Israel, a produs prima celulă cilindrică 4680 Li-ion cu siliciu dominant, cu încărcare rapidă în 10 minute. Formatul 4680, utilizat din ce în ce mai mult de producătorii auto, va fi gata de producția în masă în 2024.

Tehnologia StoreDot numită XFC (Extreme Fast Charging) ar putea să revoluționeze industria auto, avand potențialul de a elimina timpii mari de așteptare la încărcarea mașinilor electrice.

Lucrarea de pionierat pentru aceste tehnologii revoluționare a fost lansată la Universitatea Warwick din Marea Britanie, în colaborare cu partenerul strategic al StoreDot – BP.

Dräxlmaier Timişoara va fabrica baterii pentru maşini electrice

Pachetul de baterii, bazat pe tehnologia Litiu-Ion și dezvoltat alături de chinezii de la Eve Energy, a fost testat inițial pe un scuter electric.

Producătorii auto vor putea folosi bateriile XFC ale StoreDot, care oferă o reducere de 50% a timpului de încărcare la același cost.

Israelienii spun însă că bateriile pot fi utilizate și în alte industrii, ca dronele comerciale.

„Suntem mulțumiți de faptul că substanțele chimice ale bateriei XFC dominante pe siliciu sunt adaptabile și pot fi aplicate diferitelor formate de ambalare, pentru a se potrivi nevoilor în schimbare ale pieței. Atât factorii de formă ai celulelor cilindrului, cât și ai pachetului de baterii sunt proiectați pentru a fi siguri, fiabili și stabili și se așteaptă să fie produși la scară până în 2024. Suntem în discuții avansate cu un număr de producători auto mondiali și intenționăm să le furnizăm diverse XFC celule, permițând o tranziție rapidă către un viitor electrificat cu emisii zero,” a declarat Dr. Doron Myersdorf, CEO StoreDot.

StoreDot are parteneri precum Daimler, BP, Samsung Ventures și TDK.

V-ar putea interesa și:

StoreDot este un pionier și lider al bateriilor cu încărcare rapidă extremă (XFC). Compania a revoluționat bateria Li-ion convențională prin proiectarea și sintetizarea compușilor organici și anorganici proprietari, făcând posibilă încărcarea completă a unui EV în doar cinci minute – același timp necesar pentru alimentarea unui vehicul convențional cu motor cu ardere.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare