BYD YangWang U8 este un SUV electric care poate pluti pe apă

Autor: EVmarket Romania
BYD YangWang U8 suv electric

Producătorul chinez de automobile BYD a lansat un SUV electric care poate pluti pe apă precum o barcă până la 30 de minute în situații de urgență, folosind Modul Yachting. BYD YangWang U8 dispune de 1200 CP și costă 150.000 de dolari.

Compania spune că SUV-ul BYD YangWang U8 a fost gândit pentru a face față unor inundații și nu pentru distracția de a traversa lacuri și râuri. După activarea modului de plutire de urgență, mașina trebuie adusă la un centru de service pentru inspecție. BYD susține că U8 este rezistent la apă la nivelul IP68.

BYD YangWang U8 poate avansa pe apă cu 3 km/h prin accelerare și rotirea roților. Poate chiar să se întoarcă pe loc în timp ce plutește. Și pe uscat are această capacitate de a face rotiri la 360 de grade rămânând în același loc. În plus, va putea să se deplaseze pe diagonală, la fel ca Hummer EV.

Modul Yachting

Când Modul Yachting este activat, vehiculul își va folosi senzorii pentru a monitoriza mediul înconjurător, adâncimea apei, etc. Modul de plutire de urgență este activat automat când roțile nu mai ating solul.

Când este activat, motorul generator de curent se va opri imediat, sistemul Disus-P va ridica suspensia la nivelul maxim, geamurile se vor închide automat, A/C va fi comutat pe recirculare, iar trapa se va deschide, oferind o ieșire de urgență. În plus, vehiculul va afișa adâncimea apei pe ecranul de control central.

U8 a fost lansat în două versiuni:

  • Premium Edition
  • Off-road Master Edition.

Prima lansată este versiunea Premium cu range extender, pentru care livrările încep în octombrie. Ulterior, va fi lansată și versiunea 100% electrică.

VIDEO: BYD YangWang U8, testat pe apă

SUV-ul dispune de un sistem hidraulic de control al caroseriei Disus-P, care permite vehiculului să se ridice și să coboare garda la sol până la 150 mm.

BYD YangWang U8

BYD YangWang U8 are 4 motoare electrice. Fiecare dintre acestea poate produce o putere maximă între 300 CP şi 326 CP, cu un cuplu de până la 420 Nm. În total, sunt disponibili 1200 CP. Viteza maximă este limitată la 200 km/h, iar accelerația 0-100 este de 3,6 secunde.

U8 acceptă încărcare rapidă DC de până la 110 kW, făcând posibilă încărcarea de la 30% la 80% în 18 minute.

În prezent modelul electric cu range extender (EREV – electric range extended vehicle) are un motor pe benzină de 2 litri care generează energie pentru bateria de LFP de 49,05 kWh, dar nu este conectat la roți. Bateria este integrată în șasiu. Cu bateria încărcată, autonomia este de 180 de km, iar cu un plin de 75 de litri de benzină, autonomia ajunge la 1.000 de km.

V-ar putea interesa și:

SUV-ul chinezesc BYD YangWang U8 va rivaliza cu Range Rover și Mercedes Clasa G, însă va avea motoare electrice. Având 5319/2050/1930 mm (L/l/H) și un ampatament de 3050 mm, SUV-ul chinezesc este cât modelele Rolls-Royce Cullinan, Land Rover Defender sau Toyota Land Cruiser 300.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn