NIO EL8 este disponibil în 5 țări europene. Iată cât costă

Autor: Cristian Gubandru
nio el8

Startup-ul chinez Nio a lansat modelul electric NIO EL8 pe cinci piețe europene: Norvegia, Germania, Olanda, Suedia și Danemarca. Acesta este cel de-al șaselea model Nio la vânzare în Europa și este concurent cu BMW iX și Mercedes-Benz EQS SUV.

Din 2021, de la intrarea pe piața europeană, Nio a lansat modelele ET7, EL7, ET5, ET5T și EL6.

Prețuri și specificații NIO EL8

SUV-ul chinezesc are două motoare electrice și tracțiune integrală. Modelul electric dispune de 644 de cai putere și un cuplu de 850 Nm.

În Germania, NIO EL8 este disponibil în două versiuni:

  • baterie de 75 kWh, autonomie de 463 de kilometri, la prețul de 94.900 euro. Fără baterie, modelul costă 82.900 euro și este necesară o taxă lunară pentru închirierea acesteia.
  • baterie de 100 kWh, autonomie de 508 kilometri, la un preț de 103.900 euro.

Versiunea Long Range, cu baterie de 100 kWh, accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4.1 secunde.

EL8 este echipat cu suspensie pneumatică, un sistem CDC (Control de amortizare continuă) și un sistem Bosch IPB. Modelul dispune de sisteme de asistență avansate ajutate de camere video și senzori.

Cu lidar și un total de 33 de senzori și camere în exterior, EL8 poate detecta obstacole și vehicule la o distanță de până la 680 de metri și poate detecta pietonii la o distanță de 220 de metri.

Interior

Interiorul are 6 locuri. Scaunele vin cu funcții de încălzire, ventilație și masaj, în timp ce al treilea rând are doar scaune încălzite.

Sunt disponibile două configurații. Una care oferă mai mult spațiu în zona de mijloc, scaune spate reglabile electric și o cotieră centrală mare. Cea de-a doua configurație vine cu un minifrigider și o consolă digitală.

Șoferul are un ecran central cu diagonală de 12.8 inch și un Heads-Up Display de 16.3 inch. Pentru cei din spate, există un ecran de 6.6 inch. Asistentul digital controlat vocal Nomi poate fi chemat de pe oricare dintre cele șase locuri ale EL8, inclusiv de pe al treilea rând.

VIDEO: Mai mulți șoferi au făcut accidente cu Xiaomi SU7

La fel ca Tesla, Nio EL8 poate înregistra ce se întâmplă în jurul mașinii atunci când este parcat și, de asemenea, poate începe să înregistreze automat în cazul unui accident.

În standard, noul model primește Pet Mode, un sistem care menține temperatura în interior la 22 de grade Celsius.

Ca dimensiuni, noul NIO EL8 are 5099 de milimetri lungime, 1750 de milimetri înălțime și 2199 de milimetri lățime.

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn