Salariul minim brut pe economie va fi majorat în 2021

Autor: EVmarket Romania
salariul Salariul minim pe economie

Salariul minim brut pe economie va fi majorat în 2021, cu 70 de lei. Astfel, de la 2.230 de lei cât este în prezent va ajunge la 2.300 de lei, actul normativ urmând să fie adoptat în ședința Guvernului, conform ministrului Muncii, Raluca Turcan.

Salariul minim va crește în 2021 cu o sumă care va depăși rata inflației, adică 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Aceasta este concluzia consultărilor pe care le-am avut astăzi, alături de prim-ministrul Florin Cîțu,.cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. Hotărârea de Guvern prin care se stabilește această.creștere va fi adoptată în ședința de Guvern, a menționat Raluca Turcan pe Facebook.

V-ar putea interesa și:

În prima parte a anului viitor Guvernul va încheia un acord cu partenerii sociali.pentru stabilirea unui mecanism de calculare pentru salariul minim care să asigure predictibilitate.

Am mai decis, totodată, să continuăm demersurile pentru stabilirea unui mecanism de creștere a salariului minim brut pe economie.pentru următorii patru ani, care să asigure stabilitate și predictibilitate evoluției acestui indicator salarial. Vom încheia, de altfel, un Acord tripartit în acest sens cu partenerii sociali, în prima parte a anului viitor, a spus Raluca Turcan.

La rândul său, premierul Florin Cîțu a declarat că salariul minim.va crește anul viitor puțin peste rata inflației cu 3,1%, aceasta fiind soluția optimă găsită ca o formulă de compromis pentru toată lumea.

V-ar putea interesa și:

Eu spun că am găsit o formulă de compromis pentru toată lumea. Salariul minim, din punctul nostru de vedere, va crește puțin peste rata inflației. Rata inflației este estimată sub 2%, de 1,8%, salariul minim crește cu 3,1% pentru anul viitor,.asta arată că susținem creșterea veniturilor mici ale românilor, în același timp înțelegem costurile pentru antreprenori și spunem.noi că este formula care să susțină dinamica economiei în 2021 și în viitor, a adăugat premierul după ședința de Guvern.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Foto: Jan Vašek from Pixabay

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare