Nissan Qashqai: detalii despre cea de-a treia generație

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
noul nissan qashqai 3

Cea de-a treia generație Nissan Qashqai vine cu sistemul e-POWER 187 CP (full hybrid) care introduce electrificarea în gama noului crossover. Modelul are și două versiuni mild-hybrid bazate pe motorul pe benzină de 1.3 litri 138 CP, 156 CP.

Noul Nissan Qashqai este primul model nou din Europa care utilizează platforma CMF-C. Acesta păstrează proporțiilor actuale ale noului Qashqai. În ceea ce privește construcția, caroseria încorporează materiale mai ușoare, precum și tehnici avansate de ștanțare și sudare pentru a-i crește rezistența, dar și pentru a-i reduce greutatea. Pentru prima dată, haionul este fabricat dintr-un material compozit, care îi scade greutatea cu 2,6 kg.

Pentru structura noului Qashqai, Nissan a utilizat cu 50% mai mult oțel de înaltă rezistență (UHSS). Acest tip de material asigură cea mai mare rezistență posibilă pentru tensiunile interne din structura caroseriei acolo unde este necesar, ca parte a structurii de impact, de exemplu – dar fără a aduce o penalizare semnificativă în greutate.

Nissan Leaf: preț, autonomie, specificații

Ușile față și spate, aripile față și capota sunt acum fabricate din aluminiu, ceea ce oferă o economie de greutate, atunci când sunt luate împreună, de 21 kg la caroseria brută a noului Qashqai.

Grație tehnicilor noi de fabricație, caroseria brută este cu 60 de kg mai ușoară și cu 41% mai rigidă decât cea a modelului pe care îl înlocuiește.

Un concept nou de suspensie și direcție pe Nissan Qashqai 3

Datorită platformei CMF-C, noul Qashqai are o configurație actualizată a suspensiei Macpherson față – spate. Pentru tracțiunea pe două roți specificată până la nivel de roți de 19” inclusiv, suspensia din spate este configurată ca bară de torsiune. Pentru versiunile echipate cu roți de 20” și cu tracțiune integrală, asistăm la o configurație avansată multi-link.

Sistemul cu bară de torsiune oferă o absorbție îmbunătățită a denivelărilor și suprimarea zgomotului rutier, ceea ce generează o deplasare liniștită și silențioasă pe toate suprafețele de drum. Cheia abilităților sale extinse este schimbarea arcului și a amortizorului către o aliniere verticală. Acest lucru permite arcului și amortizorului să funcționeze în intervalul lor optim de cursă, maximizând eficacitatea acestora pentru un răspuns mai controlat la denivelări și șocuri pe șosea și minimizând recuperarea pentru o deplasare stabilă, uniformă, menținând în același timp performanțele excelente anti-ruliu la schimbările de direcție.

Configurația multi-link a suspensiei spate oferă un echilibru optim în segment între confortul în timpul mersului și răspunsul dinamic. Acum este montat pe un sub-cadru cu bucșe, care reduc zgomotul rutier și vibrațiile transmise de drum.

Setările direcției asistate au fost upgradate, oferind un răspuns al direcției mai precis, control mai bun și frecare redusă.

Motorizări Nissan Qashqai

Noul Nissan Qashqai va oferi două soluții de propulsie:

  • un motor de 1,3 litri pe benzină cu tehnologie hibridă ușoară Mild-Hybrid (138 CP, 156 CP)
  • o motorizare electrica e-POWER ( model hybrid) 

Cu scopul optimizării performanțelor noului model, o serie de evoluții au avut loc: podeaua plană, care asigură un flux de aer cât mai uniform sub mașină și, de asemenea, obturatorul activ al grilei, care rămâne închis pentru a asigura trecerea aerului către partea din față a mașinii cât mai facil posibil. Aceasta se deschide numai atunci când necesitățile de răcire ale motorului impun acest lucru, facilitând pătrunderea de aer suplimentar în radiator pentru a-l răci.

Stilizarea frontală a vehiculului generează, de asemenea, o perdea de aer care direcționează fluxul de aer pentru a reduce rezistența generată de roțile din față.

Motorul de 1,3 litri pe benzină include un sistem Mild-Hybrid. Sistemul de 12v încorporează o instalație separată a bateriei cu litiu montată sub podea și generatorul acționat de curea pentru a colecta energia de frânare. Acest lucru permite sistemelor motorului să funcționeze cu energia colectată, prelungind durata funcției de oprire/pornire, ceea ce reduce emisiile totale de CO2 ale motorului. În plus, permite decelerarea și oferă, de asemenea, suport de cuplu la accelerație.

e-POWER

Sistemul e-POWER oferă o acționare completă a motorului electric de 187 CP, ceea ce înseamnă că roțile sunt acționate complet de motorul electric (motorul pe benzină de 1.5 litri cu 154 CP joacă rolul de generator și încarcă bateria).

Generatorul acționat de motor menține încărcarea bateriei, dar poate furniza electricitate motorului în mod direct pentru o putere suplimentară.

Tehnologii Nissan Qashqai

Noul Qashqai va fi echipat cu noua generație ProPILOT, oferindu-i șoferului mai mult sprijin într-o gamă mai variată de circumstanțe. Denumit ProPILOT cu Navi-link, sistemul a fost conceput pentru a reduce oboseala și stresul în timpul deplasărilor, fiind în același timp foarte intuitiv de utilizat.

ProPILOT cu Navi-link poate accelera și frâna vehiculul pe o singură bandă pe autostradă. Sistemul poate accelera pentru ca vehiculul să se deplaseze la o viteză stabilită și poate frâna vehiculul până la 0 km/h în trafic aglomerat “stop-start”. Sistemul poate reporni automat dacă vehiculul a staționat mai puțin de trei secunde și traficul din fața mașinii este reluat.

Sistemul de direcție și camera video actualizează în permanență poziția vehiculului, ajutând mașina să rămână centrată pe bandă și menținând în același timp o viteză predeterminată, dar cu capacitatea de a se adapta și de a menține o distanță de siguranță față de mașina din față.

Pe noul Nissan Qashqai, ProPILOT cu Navi-link poate acum să adapteze viteza mașinii în funcție de alte circumstanțe externe: atunci când, pe autostradă, mașina trece într-o zonă cu limită de viteză inferioară, sistemul poate citi indicatoarele rutiere și poate lua în considerare datele sistemului de navigare privind limita de viteză pentru a încetini până la viteza corespunzătoare, ceea ce înseamnă că șoferul nu trebuie să regleze manual viteza de croazieră.

V-ar putea interesa și:

De asemenea, sistemul poate utiliza date din sistemul de navigație pentru a regla viteza în apropierea curbelor sau pe rampele de ieșire care au o rază mai strânsă.

ProPILOT cu Navi-link poate comunica acum cu radarele de unghi mort de pe Qashqai pentru a interveni cu o corecție a direcției și prevenind cu o manevră de schimbare a benzii de circulație dacă există un vehicul în zona unghiului mort.

Alte îmbunătățiri includ o avertizare de „protecție a flancului” pentru situații urbane, care avertizează șoferul cu privire la riscul de contact cu un obiect din partea laterală a vehiculului, de obicei atunci când iese în marșarier dintr-un spațiu de parcare.

Noul Qashqai poate interveni, de asemenea, și pentru a preveni o coliziune la mersul în marșarier. Datorită unei actualizări a alertei existente de detectare a obiectelor în mișcare, vehiculul frânează dacă în apropiere este detectat un obstacol în mișcare.

ProPILOT cu Navi-link va fi disponibil de la echiparea medie N-Connecta, pentru a facilita accesul la aceasta tehnologie avansată pentru cât mai mulți clienți, reprezentând de altfel și promisiunea mărcii Nissan: “Innovation for Excitement”.

Designul noului Nissan Qashqai a fost realizat sub conducerea echipei Nissan Design Europe, cu sediul în centrul Londrei (Marea Britanie), în timp ce partea de inginerie a fost realizată sub conducerea Nissan Technical Center Europe, situat în Cranfield, Bedfordshire (Marea Britanie).

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare