Cum creezi un cont de administrator pe MacBook la reinstalarea macOS după mesajul failed

Nu vă puteți conecta la Mac? Creați un nou cont de administrator reactivând laptopul

Autor: EVmarket Romania
Cum creezi un cont de administrator pe MacBook la reinstalarea macOS

Americanii de la Apple Inc., produc din 2008, cele mai bune laptopuri din lume din punct de vedere al fiabilității, designului, rapidității software-ului, autonomiei bateriei și greutății reduse, dar cu modelele MacBook fabricate după 2020 au avut și ei niște probleme de software la reinstalarea macOS Big Sur sau Monterey. Și anume, la schimbarea proprietarului unui Mac, după ștergerea hard disk-ului și reinstalarea macOS utilizatorul are surpriza să nu poată crea un cont de Administrator pentru laptop și să nu îl poată folosi. Care sunt pașii pentru a remedia problema creării unui cont nou de utilizator vă spunem mai jos.

Cum să creezi un cont de administrator pe un MacBook când reinstalați macOS Big Sur sau Monterey

Noi am avut problema aceasta cu un MacBook Air 13 (Early 2020) cu procesor M1 Apple silicon, fabricat în 2021, care a avut macOS Big Sur. Imposibilitatea creării unui cont de Administrator ține de Activarea acestuia.

Dacă ați cumpărat un laptop MacBook Air second-hand și vreți să reinstalați software-ul și aveți probleme la crearea unui cont nou de Administrator trebuie să intrați în meniul macOS Recovery, care ne aduce aminte de Bios la calculatoarele cu Windows.

În funcție de modelul de Mac procedura pentru a intra în meniul macOS Recovery este diferită:

  • pentru modelele noi MacBook Air 10,1 cu procesor Apple silicon sau Intel închideți laptopul – țineți apăsat pe tasta Power câteva secunde până se închide. Apoi țineți din nou apăsat pe tasta Power câteva secunde până vă apare „Loading startup options” moment în care eliberați tasta și așteptați să ajungeți în meniul macOS Recovery.
  • pentru modelele vechi MacBook Air 7,2 cu procesor Intel închideți laptopul – țineți apăsat pe tasta Power câteva secunde până se închide. Apoi țineți apăsat tastele Command-R până repornește sistemul.

Odată ce ați intrat în meniul macOS Recovery faceți următorii pași pentru a crea un cont nou de Administrator:

  1. Selectați Options și dați click pe Continue
  2. În partea stângă sus intrați în Utilities – Terminal
  3. Scrieți resetpassword și apăsați Enter
  4. Apare o fereastră în care vă spune să dezactivați Mac-ul. Dați click pe Deactivate Mac
  5. Apare o nouă fereastră în care vă spune să introduceți o parolă nouă pe care o confirmați și apăsați Next
  6. Apare mesajul Reset password failed pe care îl ignorați. Nu apăsați Exit că va dispărea din partea de sus meniul Recovery Assistant
  7. Apăsați pe Recovery Assistant și apoi pe Erase Mac. Apare din nou o fereastră unde dați click pe Erase pentru ștergerea software-ului instalat anterior
  8. Urmează o nouă fereastră pentru a selecta limba
  9. Apare o nouă fereastră pentru a Activa din nou Mac-ul, dar pentru asta trebuie să introduceți din nou parola pentru Wi-Fi. După conectarea la Internet va apărea mesajul Your Mac îs activated. Apăsați Exit to Recovery.
  10. Apăsați pe Reinstall macOS și dați click pe Continue. De aici procedura este intuitivă. Nu veți mai avea probleme pentru a crea un cont nou de utilizator.

După cum se poate observa din procedura descrisă mai sus, Apple a avut o problemă de software la reinstalarea versiunilor macOS Big Sur sau Monterey odată cu schimbarea proprietarului.

Această procedură de reactivare MacBook nu o găsiți pe site-ul Apple la suport.

V-ar putea interesa și:

Urmează să aflăm dacă și laptopurile care vin din fabrică cu Ventura au aceeași problemă după ștergerea hard disk-ului și reinstalarea software-ului.

Dacă încercați să ștergeți hard disk-ul și să folosiți un stick USB sau un hard disk extern bootabil cu macOS Big Sur sau Monterey pentru a reinstala software-ul pentru ca mai apoi să folosiți Migration Assistant pentru a copia ce aveți în laptopul vechi Mac și a sări peste a crea un nou utilizator în noul laptop trebuie să știți că nu rezolvați problema așa.

În primul rand trebuie să aveți și pe laptopul vechi aceeași versiune de soft Big Sur sau Monterey pentru a putea face transferul. În al doilea rând, după ce ați făcut transferul puteți utiliza noul Mac cu userul din laptopul vechi dar nu veți putea face update-uri la versiuni mai noi de software, deci tot trebuie ca într-o zi să faceți procedura de mai sus pentru a crea un cont nou de Administrator pe noul laptop MacBook Air sau MacBook Pro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare