iOS 17 va oferi informații în timp real despre stațiile disponibile

Autor: EVmarket Romania
Locuri Google Maps covid-19, ios 17

Cu iOS 17, anul acesta, Apple își extinde setul de funcții din Apple Maps pentru proprietarii de mașini electrice. Apple Maps va afișa informații despre disponibilitatea încărcării în timp real și va permite șoferilor să aleagă o rețea de încărcare preferată.

Utilizatorii de iPhone cu iOS 17 vor putea configura in Apple Maps rețelele de încărcare preferate. Vor putea alege dintr-o listă lungă de opțiuni, rețeaua Tesla Supercharger și altele.

iOS 17 va fi lansat publicului la sfârșitul acestui an pentru iPhone XS.

Funcții Apple Maps în iOS 17

Odată ce ați ales rețelele preferate, Apple Maps vă va prezenta informații despre disponibilitatea încărcării în timp real. De exemplu, aceasta va afișa numărul total de puncte de încărcare disponibile la o anumită locație și câte dintre acestea sunt ocupate în prezent.

Ținând cont de mașina electrică pe care o conduceți, Apple Maps vă va afișa doar opțiunile de încărcare care sunt compatibile cu conectorul de încărcare al mașinii. În iOS 17 beta 1, lipsesc unele dintre datele necesare.

„Dacă conduceți un vehicul electric, acum puteți alege o rețea de încărcare preferată și puteți vedea disponibilitatea stației de încărcare în timp real”, spune Apple.

iOS 17 Preview

În prezent, această funcție este disponibilă numai pentru mașinile care acceptă rutarea Apple Maps EV, adică Ford Mustang Mach-E și Porsche Taycan. Cu toate acestea, ne așteptăm ca mai mulți producători de vehicule electrice să adopte această funcție în viitor.

V-ar putea interesa și:

Descărcați hărți pentru a le utiliza offline – o noua funcție

O altă funcție care devine disponibilă este salvarea unei zone a unei hărți pe iPhone pe care o puteți utiliza offline. Puteți obține indicații de orientare pas cu pas despre transportul public sau rute cu mașina.

De asemenea, puteți utiliza hărțile Apple Maps descărcate pe Apple Watch atunci când un iPhone asociat este pornit și în raza de acțiune a Apple Watch. Ceasul nu poate descărca hărți direct.

Cum descărcați o hartă offline în iOS 17

  1. Pentru a descărca o hartă, apăsați pe avatar și apoi pe noul buton Hărți offline.
  2. Selectați „Descărcați o hartă nouă”.
  3. Căutați zona pe care doriți să o descărcați. iOS vă va sugera automat zona de domiciliu.
  4. În previzualizare, aplicația vă va spune de cât spațiu de stocare aveți nevoie pentru a salva harta.
  5. Apăsați butonul „Descărcare” pentru a confirma și harta va apărea în lista Descărcate.

Puteți repeta procesul și puteți descărca oricâte regiuni diferite doriți. Hărțile offline vor fi actualizate automat cu cele mai recente modificări, atunci când o rețea de internet este disponibilă.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn