Centura de siguranță încălzită ZF pentru vehicule electrice mărește autonomia pe vreme rece

Autor: Cristian Gubandru
Centura de siguranță încălzită ZF

ZF a dezvoltat centura de siguranță încălzită pentru vehicule electrice (ZF Heat Belt), ce permite șoferilor să reducă energia utilizată pentru încălzirea vehiculului, în combinație cu volanul și scaunele încălzite.

Centura de siguranță încălzită ZF se bazează pe un material special cu conductori de încălzire integrați, fiind concepută pentru a oferi ocupanților o senzație uniformă de căldură.

Cu această funcție de încălzire integrată, noua centură de siguranță încălzită de la ZF poate oferi căldură corpului imediat după ce șoferul începe să conducă (36 și 40 de grade Celsius).

Centura de siguranță încălzită ZF pentru vehicule electrice mărește autonomia pe vreme rece

Pe vreme rece, tehnologia ZF pentru centuri încălzite poate crește autonomia cu până la 15% prin reducerea energiei necesare pentru încălzirea interiorului vehiculului.

În combinație cu scaunele încălzite, centura de siguranță încălzită are potențialul de a oferi rapid confort pasagerilor. La vehiculele electrice, sistemul de climatizare este alimentat de curentul bateriei, deoarece nu există căldură ca în cazul motorului cu ardere.

VIDEO: ZF Heat Belt

Reducerea cantității de curent a bateriei utilizată pentru a încălzi interiorul vehiculului poate permite o creștere a autonomiei de până la 15% folosind centurile și scaunele încălzite.

Alte avantaje ale centurii de siguranță încălzite ZF sunt funcționarea identică si comportamentul unei centuri de siguranță convenționale.

V-ar putea interesa și:

ZF a folosit o metodă specială de prelucrare a textilelor pentru această inovație. Conductoarele de încălzire sunt țesute în structura centurii de siguranță.

Elementele de contact pentru circuitele electrice de încălzire sunt poziționate astfel încât să nu interfereze cu funcționarea sau retragerea curelei.

Nu sunt necesare retractoare speciale de centură în alte poziții de instalare. Toate caracteristicile relevante ale centurii de siguranță rămân aceleași. Centura de siguranță încălzită nu este cu nimic inferioară față de centurile convenționale în ceea ce privește protecția pasagerilor.

Experiența ocupanților și potențialul de siguranță sunt în general îmbunătățite prin reducerea îmbrăcămintei voluminoase. Acest lucru permite centurii să se afle mult mai aproape de corp, continuând să rețină și să protejeze ocupantul în caz de accident.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn