SUV-ul electric Genesis GV60 va permite accesul prin recunoașterea feței

Modelul electric coreean GV60 va putea fi utilizat fără cheie prin folosirea amprentei.

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
recunoastere faciala genesis gv60

Genesis Motor Europe introduce o serie de noi caracteristici biometrice pe SUV-ul electric GV60, cea mai interesantă fiind recunoașterea feței pentru acces fără cheie.

Modelul electric coreean GV60 va oferi, în 2023, prima tehnologie de recunoaștere facială din lume pentru acces fără cheie, împreună cu funcții tehnologice suplimentare, cum ar fi cheia digitală și purificarea aerului din habitaclu.

Tehnologie biometrică pentru GV60

Genesis GV60 va introduce o funcție nouă în industria auto Face Connect, care le permite șoferilor să aibă acces în interior doar dacă privesc spre mașină.

Folosind un senzor de recunoaștere facială cu un controler de procesare a imaginii, GV60 poate fi atât blocat, cât și deblocat fără a fi nevoie de o cheie fizică.

Procesul de configurare este simplificat de aplicația Genesis Connected Services (GCS): clienții vor trebui să acceseze mașina cu cheia fizică o singură dată pentru a-și configura profilul pentru accesul cu recunoaștere facială și a porni mașina folosind amprenta.

Genesis GV60: autonomie, baterie, data de lansare

Procesul este realizat printr-un indicator LED situat pe stâlpul B. Datele biometrice sunt stocate doar în vehicul printr-un software criptat și gestionate prin HMI (Human Machine Interface).

Combinația de recunoașterea facială și amprenta permite clienților să nu mai țină la ei cheia mașinii.

Accesul fără cheie este ideal și pentru activități în aer liber, cum ar fi înotul, cățăratul sau alergarea, unde purtarea unei chei fizice poate fi incomodă.

Cheie digitală

O nouă funcție Digital Key va fi disponibilă pe Genesis GV60. Acest lucru permite clienților să acceseze vehiculul și să blocheze sau să deblocheze mașina folosind smartphone-ul sau ceasul inteligent.

Sistemul Digital Key permite clienților să fie întâmpinați în timp ce se apropie de vehicul prin aprinderea luminilor și deschiderea oglinzilor laterale, oferind în același timp posibilitatea de a partaja o cheie în timp real cu până la trei persoane. Acest lucru poate oferi utilizatorilor acces la mașină folosind o aplicație digitală, fără a fi nevoie să prezinte o cheie fizică.

Funcția Cheie digitală permite proprietarului să partajeze accesul la mașină cu până la 3 utilizatori suplimentari. Cheia virtuală poate fi partajată cu ușurință prin intermediul smartphone-ului, proprietarul având posibilitatea de a stabili limite pentru perioada de timp în care cheia digitală este disponibilă pentru alți utilizatori.

V-ar putea interesa și:

Încă o dată, cheile fizice ale mașinii sunt considerate mai degrabă un accesoriu decât o necesitate, deoarece clienții GV60 vor putea partaja o cheie digitală. Această caracteristică oferă atât libertate, cât și securitate, deoarece permite accesul la mașină să fie partajat cu prietenii sau familia, indiferent de locația proprietarului, permițând în același timp setarea restricțiilor de nivel de acces pentru oaspeți.

Un nou sistem de purificare a aerului este, de asemenea, introdus la GV60. Include un filtru de aer premium care detectează calitatea aerului din habitaclu și se activează automat când nivelul concentrației de praf crește.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare