Topul celor mai bune anvelope de iarnă

Autor: Cosmin Lixandru
Nokian Tyres Snowproof 2 SUV, anvelope iarna, anvelopele de iarnă, vremea,

Revista Consumer Reports, care realizează teste comparative pe diverse bunuri de consum, a testat câteva branduri de anvelope de iarnă pentru a afla ce performanțe oferă acestea în situații diferite. 

Anvelopele de iarnă au fost testate pe zăpadă, gheață, asfalt umed și uscat. Experții au evaluat, de asemenea, nivelul de zgomot și confortul la rulare.

Frânarea pe gheață a fost făcută la o viteză de16 km/h, iar pe asfaltul umed la 96 km/h. Punctele pentru manevrare au fost date în funcție de comportamentul anvelopelor în timpul schimbării benzii de urgență.

Tracțiunea pe zăpadă a fost determinată prin calcularea distanței medii necesare pentru a accelera mașina de la 8 la 32 km/h, în timp ce zgomotul în habitaclu și confortul la rulare au fost evaluate subiectiv.

V-ar putea interesa și:

Cele mai bune anvelope de iarnă

1. Vredestein – 78 puncte

Pe primul loc s-au clasat anvelopele de iarnă ale mărcii olandeze Vredestein – Vredestein Wintrac Pro – cu 78 de puncte, care au demonstrat performanțe excelente pe zăpadă și gheață, singura lor parte slabă fiind o ușoară rezistența la rulare.

2. Michelin – 72 puncte

Pneurile de iarnă Michelin – Michelin Pilot Alpin 4 – au pierdut puncte în fața celor Vredestein Wintrac Pro din cauza nivelului mai mare de zgomot și al confortului mai puțin decât perfect la rulare.

3. Nexen – 71 puncte

Testele pe cauciucuri de iarnă Nexen – Nexen Winguard Sport 2 – au demonstrat rezultate mai puțin bune pe asfalt uscat și umed.

4. Yokohama – 70 puncte

Locul 4 a fost ocupat de pneurile Yokohama BluEarth Winter V905, care au demonstrat o performanță excelentă la frânarea pe gheață. Experții au depunctat aceste anvelope de iarnă pentru faptul că au fost prea rigide.

5. Hankook – 70 puncte

Pe poziția 5 s-a clasat Hankook cu anvelope de iarnă cu rezultate foarte bune pe zăpadă și rezultate medii pe asfalt. Testele au fost făcute pe modelul Hankook Winter i Cept Evo2.

V-ar putea interesa și:

6. Bridgestone – 67 puncte

La fel precum anvelopele Hankook și cele Bridgestone au avut rezultate medii pe asfalt, însă nivelul de zgomot a fost ceva mai ridicat. Modelul testat a fost Bridgestone Blizzak LM001.

7. Toyo – 66 puncte

Toyo Observe Gsi-6 HP a fost singura anvelopă care a obținut un rezultat nesatisfăcător la unul dintre teste, demonstrând o performanță slabă la frânarea pe asfaltul umed.

8. Pirelli – 66 puncte

Modelul de anvelope Pirelli testat, Pirelli Winter Sottozero 3, este de ceva timp pe piață și urmează să fie reînnoit. Performanța sa generală a fost inferioară modelelor lansate recent de celelalte branduri.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn