Franța pregătește o taxă de 50.000 euro pentru unele mașini

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
poze_ferrari portofino taxa auto

Un proiect de lege ar putea obliga cumpărătorii de mașini din Franța să plătească o taxă de aproximativ 50.000 de euro pentru unele modele Porsche, Ferrari sau Lamborghini, care consumă mult și au emisii mari de dioxid de carbon.

Guvernul din Franța, a doua cea mai mare piață auto din Europa după Germania, intenționează să introducă o nouă taxă pentru emisiile de dioxid de carbon ale mașinilor. Această taxă auto va fi de două ori mai mare decât cea din prezent și va creste în 2022 la aproximativ 50.000 de euro (59.000 de dolari) pentru mașinile extrem de poluante, scrie Automotive News Europe, care citează Bloomberg.

În prezent, Franța percepe o taxă de până la 20.000 de euro pentru mașinile cu emisii mari de CO2, potrivit ACEA. În Belgia și Italia, taxa este mult mai mică, de circa 2.500 de euro.

Va fi acesta primul oraș european care va interzice mașinile?

„Ar fi o veste relativ proastă pentru supercaruri, vehicule de lux și exclusiviste, precum și o barieră pentru mașinile importate din străinătate”, a declarat Felipe Munoz, analist la JATO Dynamics.

Mașinile care emit mai mult de 225 de grame de dioxid de carbon pe kilometru vor fi taxate în Franța cu până la 40.000 de euro anul viitor și 50.000 de euro în 2022. Taxa este plafonată la jumătate din costul unui vehicul.

Modele a căror taxă poate ajunge la 50.000 euro

Mașini sport precum Lamborghini Urus, Lamborghini Aventador, Ferrari Portofino, Ferrari 812, Porsche 718 Spyder, Porsche 911, Bentley Flying Spur, Rolls-Royce Ghost, Rolls-Royce Cullinan, Mercedes-Benz AMG și Mercedes-Benz Clasa G se numără printre cele care ar putea fi afectate, potrivit Bloomberg Intelligence.

Mașini confiscate de DGAF de la samsari – VIDEO

Guvernele din întreaga lume adoptă o serie de măsuri pentru a grăbi dispariția motorului cu combustie internă. California a anunțat recent planuri de interzicere a acestora până în 2035. Guvernul Chinei a investit peste 30 de miliarde de dolari în rețeaua de alimentare a vehiculelor electrice. În Europa, subvențiile au oferit mașinilor plug-in și hibride un impuls major în această vară.

Comisia Europeană consideră că producătorii de automobile trebuie să elimine treptat motoarele cu ardere și să reducă la jumătate emisiile de CO2.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare