Mașini confiscate de DGAF de la samsari

Autor: EVmarket Romania
96,5K afișări
hotii de catalizatoare auto masini, bluetooth, acte false, zgomot, masini anaf, masini confiscate,

Mașini confiscate: Inspectorii DGAF (Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF) au verificat, în 2020, un număr de 472 persoane juridice şi fizice, care comercializau autoturisme de lux la mâna a doua provenite din Germania, Olanda și Austria, fără să plătească obligațiile fiscale.

35 de mașini confiscate

Urmare a abaterilor constatate în timpul acestor controale au fost confiscate 35 de mașini și date amenzi de peste 3,9 milioane lei.

banner Petrom

Inspectorii antifraudă au identificat mai multe rețele frauduloase de samsari de autoturisme de lux rulate, care au făcut un prejudiciu de 84 de milioane lei, fiind luate măsuri asigurătorii pe 170 de autoturisme.

Firmele erau înființate pe numele unor persoane fizice cu situație materială precară, iar autoturismele erau cumpărate cu numerar de către persoane fizice la un preț cu cel puțin 19% (cota neplătită de TVA) mai mic decât prețul pieței.

Cuantumul mare al prejudiciului calculat de inspectorii antifraudă a determinat inițierea cooperării cu Poliția Română.

Rezultatele obținute subliniază importanța acordată de către ANAF comerțului cu mașini rulate, iar controalele din acest domeniu vor continua.

La data de 25 februarie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare 175 de mandate de percheziție domiciliară și 19 mandate de aducere în municipiul București și județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

V-ar putea interesa și:

Direcția Generală Antifraudă Fiscală atrage atenția asupra ofertelor de vânzare a autovehiculelor de ocazie neînmatriculate, care provin din alte state ale Uniunii Europene. Pentru a nu fi implicat într-o înșelăciune se recomandă evitarea plății în numerar.

Cumpărătorul ar trebui:

  • să solicite toate documentele care atestă transferul dreptului de proprietate asupra autoturismului;
  • să verifice dacă prețul inițial de pe factura de achiziție din statul membru de origine este mai mic decât prețul final solicitat de vânzător. Dacă TVA (Mwst/WATT/BTW/IVA) de pe factura inițială este 0, prețul de pe factura emisă de firma românească revânzătoare trebuie să includă TVA (19%), cu excepția precizării direct pe factură1 a aplicării regimului de TVA la marja de profit;
  • să se asigure că firma vânzătoare are cod românesc de identificare fiscală, dacă se emite factură fiscală pentru un autoturism vândut de pe teritoriul României (parc auto, târg, website-uri de anunțuri etc).

În cazurile de fraudă cu TVA, trebuie știut că proprietarii unor autoturisme cumpărate cu evitarea plății TVA vor furniza instituției, care instrumentează dosarul fraudei, explicații detaliate atât despre tranzacție, cât și despre gradul de cunoaștere al situației, conform jurisprudenței legislației europene în materie.