Cele mai bune motoare pe benzină cu un consum redus

Autor: EVmarket Romania
Cele mai bune motoare pe benzina

În ciuda investițiilor în tehnologia hibridă și electrică, mașinile cu combustie internă rămân la mare căutare. Mașinile pe benzină, accesibile și eficiente din punct de vedere al consumului de benzină, depășesc cererea mașinilor electrice sau hibride. Iată care sunt considerate cele mai bune motoare pe benzină.

Cele mai bune motoare pe benzină provin din ASIA

Toyota Aygo – consum mixt de 4,1 littri

Unul dintre cele mai bune motoare pe benzină este fabricat de Toyota. Modelul japonez Toyota Aygo, cu un motor pe benzină de 1.0 VVT-I 72 CP și o transmisie manuală cu șase trepte, are un consum mediu de 4,1 litri la 100 de km. În oraș, modelul Aygo pe benzină consumă 4,9 litri, iar pe autostradă are un consum de 3,6 ltri. Modelul are un preț în România de 10.400 euro cu TVA.

V-ar putea interesa și:

Honda Civic – consum mixt de 4,7 litri

Un motor pe benzină foarte eficient este cel de pe Honda Civic de 1.0 litri 126 CP i-VTEC, care împreună cu o transmise automată reușește un consum mixt de 4,7 litri. În oraș, motorul Honda pe benzină consumă 5,4 litri, iar în extraurban 4,3 litri. În România, modelul costă de la 22.800 euro.

V-ar putea interesa și:

Kia Rio – consum mixt de 4,8 litri

Și modelul Kia Rio are un motor cu un consum mic de carburant, 1.0 T-GDi 100 CP. Propulsorul Kia are un consum combinat de 4,8 litri de benzină. În oraș, motorul Kia pe benzină consumă 5,5 litri, iar în extraurban 4,3 litri. În România, modelul costă de la 13.500 euro.

V-ar putea interesa și:

Suzuki Swift – consum mixt de 4,8 litri

Motorul de 1.0 Boosterjet 112 CP de pe Suzuki Swift are un consum combinat de 4,8 litri. Propulsorul pe benzină consumă 5,9 litri în oraș și 4,2 litri în extraurban. Prețul acestuia în România este de 12.800 euro cu TVA.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn