Castrol lansează Castrol ON, un lichid de răcire a bateriei EV

Autor: Dan Vache
service auto schimb ulei si filtre, schimbare motor, castrol on,

Castrol lansează Castrol ON e-thermal fluid, un nou lichid de răcire „directă” a bateriilor, care va permite generațiilor viitoare de autovehicule electrice să fie încărcate mai rapid și să ofere performanțe sporite.

Aproape toate autovehiculele electrice din prezent sunt echipate cu baterii care utilizează lichide de răcire pe bază de apă / glicol, protejate de o „mantă” care înconjoară modulul bateriei.

Castrol ON e-thermal fluid pentru autovehicule electrice este un lichid dielectric, special conceput pentru răcirea „directă”, unde lichidul de răcire circulă în modul și este în contact direct cu celulele individuale ale bateriilor.

Rezultatul reprezintă o îmbunătățire semnificativă a managementului termic în toate condițiile de funcționare, la temperaturi ambiante ridicate și scăzute, pentru o durată de viață mai lungă a bateriei.

Utilizarea Castrol ON e-thermal fluid pentru autovehicule electrice permite încărcarea mai rapidă a bateriilor autovehiculelor electrice.

În comparație cu lichidele pe bază de apă/glicol existente, Castrol ON e-thermal fluid pentru autovehicule electrice permite încărcarea mai rapidă cu 41%.

În timpul descărcării, celulele rămân la temperatura optimă de funcționare, maximizând eficiența și performanța. În testele independente, în timpul descărcării, noul lichid de răcire Castrol pentru autovehicule electrice a redus temperaturile maxime ale celulelor cu 28°C comparativ cu lichidul de răcire pe bază de apă / glicol, respectiv cu 11°C în comparație cu un lichid dielectric existent.

Noul lichid de răcire Castrol pentru autovehicule electrice asigură, de asemenea, o mai bună gestionare a potențialelor problemele tehnice din modulul bateriei. Supraîncărcarea sau scurtcircuitarea într-un grup motopropulsor al unui autovehicul electric poate duce la instabilitate termică, unde temperaturile ridicate cauzează defectarea ireversibilă a celulelor individuale ale bateriilor.

V-ar putea interesa și:

Instabilitatea termică poate duce, de asemenea, la propagare termică, unde căldura din celula deteriorată este transferată prin convecție și conducție către celulele adiacente. Acest proces poate conduce, în cele din urmă, la avarierea catastrofală a întregului modul de baterii. Cu toate acestea, cu noul lichid de răcire Castrol pentru autovehicule electrice, vârfurile de temperatură din celulele individuale sunt mai puțin probabile, iar dacă apar, acestea pot fi eliminate de la sursă spre deosebire de lichidele de răcire utilizate în sistemele cu răcire indirectă.

De asemenea, lichidul are o viscozitate mai mică decât uleiurile de transformator dielectrice existente, astfel că asigură pierderi de pompare reduse, optimizând eficiența și eficacitatea procesului de gestionare a temperaturii.

Castrol ON e-coolants face parte dintr-o familie de produse pentru autovehicule electrice Castrol ON, care include Castrol ON e-Transmission și Castrol ON e-Greases.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn