Autonomia mașinilor electrice: Cât pierd după anul 1

Autor: EVmarket Romania
autonomia masinilor electrice

Cu cât scade autonomia mașinilor electrice după primul an aflăm dintr-un nou raport realizat de Select Car Leasing cu date de la Geotab. Analiza ne arată care sunt cele mai bune mașini electrificate, dar și cele mai „proaste” în ceea ce privește degradarea bateriei după primul an.

Majoritatea cumpărătorilor de mașini electrice nu se gândesc la înlocuirea bateriilor cu baterii aftermarket. Ei cumpără o mașină nouă și o revând după o perioadă de timp pentru a cumpăra alta. Însă, aceștia ar trebui să ia în calcul faptul că pentru a evita deprecierea trebuie să evite și degradarea bateriei. Autonomia este foarte importantă și pentru următorul cumpărător.

Dar ce mașini electrice pierd cel mai mult din capacitatea bateriei și care pierd cel mai puțin?

Pentru a găsi un răspuns, Select Car Leasing a analizat peste 6.300 de mașini electrice pentru a descoperi modul în care pachetele de baterii își păstrează capacitățile. Au fost luate în calcul mai multe variabile, cum ar fi temperatura și încărcarea rapidă.

V-ar putea interesa și:

Vehicule electrificate care își păstrează autonomia (cea mai mare parte a capacității bateriei) după primul an:

cele mai bune masini electrice ca autonomie

După cum se poate observa, toate modele Tesla pierd undeva la 1% din capacitatea bateriei după primul an. Tesla Model 3 este pe locul 3 cu doar 0,6% din pierderea capacității bateriei după 1 an.

Este surprinzător că Nissan Leaf este pe locul cinci cu o pierdere de 0,8% din capacitatea bateriei având în vedere că folosește un sistem de răcire a bateriilor pe aer.

Vehiculele electrificate care pierd cel mai mult din capacitatea bateriei după primul an:

Masini electrice care pierd Autonomia

Două modele Volkswagen, e-Golf și Golf GTE, sunt în clasamentul cu mașini care pierd cel mai mult din capacitatea bateriei. Hibridul Mitsubishi Outlander PHEV pierde cel mai mult din capacitatea bateriei, peste 4%. Mai mult ca sigur încărcările rapide sunt consecința.

V-ar putea interesa și:

Hibridul Kia Niro PHEV pierde 3,5% din autonomie, ceea ce îl va face probabil mai scump decât modelul electric Kia Niro EV.

În mod surprinzător, una dintre mașinile cu o degradarea mare a bateriei, Ford Fusion Energi, este destul de aproape de Mercedes-Benz Clasa B EV, care este una dintre mașinile cu o degradare mică a bateriei. Ford pierde 1,3% din autonomie, în timp ce modelul Mercedes pierde 1,2%.

Sursa: Select Car Leasing

Foto: Kumpan Electric on Unsplash

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn