Mașina electrică Suda SA01: specificații și prețuri

Sedanul chinezesc este cât o Dacia Logan

Autor: EVmarket Romania
masini electrice ieftine masina electrica Suda

Mașina electrică Suda SA01 este un concurent în România pentru Dacia Spring datorită prețului, dar și autonomiei, care este în jur de 200 de km. În câteva județe din România sunt deja pe șosele aceste mașini electrice chinezești.

Suda SA01 este un sedan electric de dimensiunea unei Dacia Logan. Mașina electrică Suda SA01 are 4417 mm, 1737 mm lățime și 1576 mm înălțime. Ampatamentul este de 2500 mm. SD01 vine standard cu roți de 16 inch.

Ce preț are în România mașina electrică Suda

Pe site-urile cu anunțuri auto din România găsim la vânzare mașina electrică Suda SA01 fabricată în China. Prețul pornește de la 13.000 euro cu TVA și poate ajunge la 15.000 euro cu TVA. Sedanurile electrice sunt an de fabricație 2020 – 2021 și au putini km pe ceasul de bord. Pentru acest model nu se aplică reduceri prin Programul Rabla.

Galerie foto

Germanii de la ADAC compară această mașină cu prima generație Dacia Logan în ceea ce privește siguranța. Modelul Suda SA01 este ieftin deoarece nu are airbag-uri sau ESP.

Mașina electrică Suda SA01 are în mai multe țări europene o omologare europeană de tip de serie mică prin care se pot înregistra 1.000 de vehicule electrice. Directiva europeană nu prevede restricții privind siguranța pasagerilor, protecția pietonilor sau lipsa airbag-urilor și a sistemului ESP.

Ce autonomie are mașina electrică Suda

Suda SA01 are un motor electric de 80 kW, amplasat în față, care acționează roțile din față. Pe suprafețe umede, modelul electric fără program electronic de stabilitate (ESP) devine greu de controlat după o viteză de 70 km/h și poate derapa ușor, spune ADAC.

Mașina electrică ieftină are probleme și la frânare. Berlina de 1,4 tone are nevoie de 41,8 metri pentru a oprit de la 100 km / h. Pentru comparație: un Opel Corsa-e are nevoie de aproximativ 32,3 metri. Altfel spus, în momentul în care Corsa electrică se oprește, Suda SA01 încă are aproape 50 km / h.

V-ar putea interesa și:

Suda SA01 are o baterie litiu-ion de 40 kWh ce îi oferă o autonomie de aproximativ 200 km cu beneficiile tipice unei mașini electrice, cum ar fi funcționarea lină, livrarea spontană a energiei și accelerarea bună. Puterea de încărcare de 3 kW pentru curent alternativ (AC) și 22 kW pentru curent continuu (DC) este foarte mică și, prin urmare, timpul de încărcare este foarte lung. Mașina chineză nu poate comunica cu toate stațiile de încărcare și uneori nu poate fi încărcată. Reîncărcarea la stațiile publice de încărcare DC este imposibilă.

VIDEO: Suda SA01 – teste de siguranță

Impactul frontal la o viteză de 64 km / h ne arată că șoferul ar fi suferit răni grave într-un accident real. Sistemele de reținere și celula de pasageri sunt la nivelul de la sfârșitul anilor 1990: nu există deloc airbag-uri și nici măcar nu au fost montate cabluri pentru dispozitivele de tensionare a centurilor de siguranță față.

Bateria electrică a rămas nedeteriorată în urma testului, însă mașina ar fi imposibil de reparat, fiind considerată daună totală. ADAC mai spune că pentru acest model nu există o fișă tehnică de salvare cu informații despre structura sau deconectarea bateriei de înaltă tensiune.

Date tehnice Suda SA01

  • Motor electric, 80 kW / 109 CP, 240 Nm
  • Viteza maxima 134 km / h
  • Capacitatea bateriei 40 kWh
  • Consum (WLTP) 21,9 kWh / 100 km, 0 g CO₂ / km
  • Dimensiuni  L 4,42 / W 1,7 / H 1,58 m
  • Portbagaj  450 – 900 l
  • Greutate goală / sarcină utilă 1465/300 kg
  • Garanție 3 ani (8 ani cu baterie)

Foto: AutoSL.de

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn