Nissan Leaf are două recall-uri noi: mașinile se pot opri în mers sau pot accelera brusc

Autor: EVmarket Romania
nissan leaf facelift

Două recall-uri noi vizează autoturismele japoneze Nissan Leaf. Mașinile electrice se pot opri în mers sau pot accelera puternic. Inginerii au descoperit o problemă la software-ul modulului de control al vehiculului. 

Recall-uri Nissan Leaf

Nissan va rechema vehiculele electrice Leaf fabricate între 2018 și 2022 pentru a remedia o problemă la modulul de control al vehiculului.

Defecțiunea poate cauza un scurtcircuit care ar putea opri motorul electric în timp ce vehiculul este în mers sau ar putea cauza accelerarea bruscă a vehiculului după dezactivarea funcției cruise control.

La nivel mondial, mai multe modele Nissan fabricate între 2017 și 2023, însumând 1,38 milioane de vehicule, sunt rechemate. Printre modelele vizate sunt Leaf, Note, Serena, Kicks și Note Aura.

V-ar putea interesa și:

Modelul electric a mai avut un recall în anul 2020, pentru înlocuirea plăcuței de acționare a mecanismului de blocare, astfel încât sistemul de blocare a vehiculului în modul de staționare să funcționeze corespunzător.

Nissan a constatat că există riscul ca sistemul de blocare al Leaf și e-NV200 în modul de staționare să funcționeze necorespunzător. În astfel de condiții puțin probabile, este posibil ca la activarea modului de parcare, plăcuța de acționare a mecanismului de blocare să se defecteze și modul de parcare să nu se activeze. Această situație ar putea să nu fie observată de către client, ceea ce ar putea conduce la o mișcare neașteptată a vehiculului.

Anul trecut, Nissan a prezentat noul Nissan Leaf facelift, care a primit o serie de îmbunătățiri estetice. Mașina electrică japoneză are în continuare o autonomie maximă de până la 385 de km WLTP.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn