Mercedes EQT și Mercedes eCitan: prețuri, autonomie

Autor: Cristian Gubandru
mercedes eqt

Divizia Mercedes-Benz Vans completează portofoliul cu încă două modele electrice: Mercedes eCitan, varianta electrică a modelului Citan și Mercedes EQT, varianta electrică a Clasei T. Cele două mașini electrice Mercedes sunt înrudite cu modelul Renault Kangoo E-Tech Electric, au la bază platforma CMF-B Renault.

Mercedes-Benz Vans are în gamă și modelele electrice eVito Furgon, eVito Tourer, EQV, eSprinter.

Prețuri Mercedes EQT și Mercedes eCitan

Prețul lui Mercedes eCitan pornește de la 41.700 de euro pe piața din România, în timp ce prețul lui Mercedes EQT pornește de la 49.500 de euro în România.

Prețul de pornire pentru versiunea lungă a lui Mercedes eCitan este de 43.300 de euro cu TVA. Modelul eCitan Tourer începe de la 46.500 de euro cu TVA.

Autonomie Mercedes-Benz EQT

EQT combină multifuncționalitatea și atractivitatea noului Clasa T cu mobilitatea locală fără emisii. Versiunea electrică a MPV-ului Mercedes-Benz Clasa T, numită Mercedes EQT, este modelul al nouălea al Mercedes EQ. Doar variantele pe combustie sunt numite Clasa T.

EQT primește un motor electric de 122 de cai putere cu un cuplu de 245 Nm.

Bateria are o capacitate neta de 45 de kWh. La o stație de 80 kW, încărcarea de la 10% la 80% are loc în 38 de minute. Autonomia estimată este 280 km WLTP.

Oferta de vehicule comerciale electrice în România

Utilitara electrică are 4498 de milimetri în lungime, 1859 de milimetri în lățime și 1819 milimetri înălțime.

Mercedes Clasa T are elemente în comun cu cea de-a treia generație Kangoo, în timp ce Mercedes EQT este înrudit cu Renault Kangoo E-Tech Electric.

Mercedes-Benz eCitan

Noul Mercedes-Benz eCitan este disponibil în versiunea de transport marfă Panel Van, iar din 2024 în versiunea de transport pasageri Tourer. Varianta scurtă măsoară 4498 de milimetri în lungime, în timp ce varianta lungă are 4922 de milimetri.

Modelul electric german are un singur motor electric, care dezvoltă 122 CP cu un cuplu de 245 Nm.

Bateria eCitan are o capacitate netă de 45 de kWh, oferind o autonomie de 284 de kilometri WLTP. Timpul de încărcare de la 10% la 80% este de 38 de minute.

mercedes ecitan

Mercedes eCitan

V-ar putea interesa și:

Mercedes-Benz eCitan are în standard faruri cu halogen, iar opțional faruri LED și stopuri LED.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn