Mercedes-Benz Clasa T va fi disponibilă într-o versiune electrică

Autor: Cristian Gubandru
mercedes-benz clasa T

Mercedes-Benz noua Clasa T va disponibilă, ulterior, și într-o versiune electrică și una cu 7 locuri.  Noul autovehicul compact de la Mercedes-Benz Vans va atrage familiile și pasionații de agrement.

Noul Mercedes-Benz Clasa T va avea până la trei scaune pentru copii, dispuse pe bancheta din spate. De asemenea, noul autovehicul oferă suficient spațiu de depozitare pentru pasionații de agrement și sport. Ușile glisante asigură îmbarcarea și debarcarea rapidă și opțiuni flexibile de încărcare.

Clasa T a fost proiectată ținând cont de flexibilitatea sistemului de propulsie, permițând utilizarea atât a motoarelor cu combustie internă, cât și a unei transmisii electrice cu baterie.

Urmând acești pași, eVito, eSprinter, EQV, eCitan și viitorul EQT (în prezent încă în dezvoltare) completează gama de autovehicule comerciale electrice și permite companiei Mercedes-Benz să ofere clienților o versiune alternativă electrică în toate categoriile de autovehicule comerciale – de la cele mici la cele mari.

Tot ce trebuie să știi despre Mercedes-Benz EQS SUV

EQT va combina multifuncționalitatea și atractivitatea high-end a noului Clasa T cu mobilitatea locală fără emisii – și, astfel, va avea un caracter unic. Acest lucru este evident în conceptul modelului EQT, dezvăluit anul trecut. Aspectul exterior distinctiv al autovehiculului, cu grilă frontală, cu panou negru plăcut din punct de vedere estetic, oferă o imagine asupra viitorului autovehicul de serie.

Versiunea electrică a MPV-ului Mercedes-Benz Clasa T, numită Mercedes EQT, va fi modelul al nouălea al Mercedes EQ și va fi lansată în 2023. Doar variantele pe combustie se vor numi Clasa T.

Cele două modele noi Mercedes au la bază platforma CMF-B Renault, astfel că Mercedes Clasa T va avea elemente în comun cu cea de-a treia generație Kangoo, în timp ce Mercedes EQT va fi înrudit cu Renault Kangoo E-Tech Electric.

Motorul electric de pe EQT ar putea avea cel puțin 100 CP, în timp ce bateria cea mai mică ar putea fi de 45 kWh.

La lansarea pe piață, Clasa T va fi disponibilă cu un motor diesel și cu un motor pe benzină, fiecare având două variante de putere. Motoarele cu patru cilindri se disting prin putere, chiar și în intervalul de turații joase și prin consumul optimizat. Pentru o accelerare și mai rapidă, de exemplu la depășire, modelul diesel de 85 kW dispune de o funcție de supraputere – până la 89 kW și 295 Nm pot fi accesați pentru scurt timp. Toate motorizările sunt dotate cu o funcție ECO start/stop.

Motorizări Mercedes Clasa T

Pe lângă transmisia manuală cu șapte trepte, cele două variante diesel și cel mai puternic dintre cele două variante pe benzină sunt disponibile și cu transmisia automată cu șapte trepte, cu dublu ambreiaj (DCT).

Prețuri Mercedes-Benz Clasa T

Prețurile Mercedes-Benz Clasa T încep de la 21.631 de euro fără TVA (25.741 de euro cu TVA), pentru modelul T 160 cu  motor pe benzină de 75 kW (102 CP), transmisie manuală și specificații de bază.

Noua Clasă T este asociată cu uşurinţă oricărui membru al familiei Mercedes-Benz. Aspectul său se remarcă prin proporții echilibrate și un design atractiv al exteriorului. Grila radiatorului cromată standard și carcasele oglinzilor exterioare, mânerele ușilor și bara de protecție din față în culoarea caroseriei, asigură nota premium.

Există, de asemenea, ornamente pentru praguri cu inscripția Mercedes-Benz și jante opționale de 17 inci din aliaj ușor. Nuanța elegantă de vopsea roșu metalic este disponibilă și pentru Clasa T.

Dimensiuni Clasa T

Autovehiculul combină caracteristicile exterioare compacte cu un spațiu interior uriaș. Clasa T dispune de cinci locuri și are 4498 milimetri lungime, 1859 milimetri lățime și 1811 milimetri înălțime . În curând va urma o variantă cu ampatament lung, cu până la 7 locuri.

Alte beneficii ale modelului Clasa T care simplifică viața de zi cu zi a familiilor și a pasionaților de agrement: pragul de încărcare poziționat mai jos, la doar 561 milimetri de sol, facilitează încărcarea obiectelor grele. Ușile glisante, cu deschidere largă pe ambele părți ale autovehiculului permit accesul confortabil în compartimentul din spate.

De asemenea, oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege încărcarea din trei părți, inclusiv pe la hayon. Ușile glisante oferă o deschidere de 614 milimetri lățime și 1059 milimetri înălțime.

Bancheta din spate se rabatează, în dotarea standard, pentru a crea o zonă de încărcare plată în portbagajului. Acest lucru permite ca interiorul autovehiclului să fie adaptat, așa cum este necesar, la cerințe specifice. Compartimentul de bagaje este dotat standard cu hayon și lunetă încălzită. Ușă spate, cu deschidere dublă, este disponibilă opțional. Ambele secțiuni ale ușii pot fi blocate în poziția de 90 de grade și pot fi pivotate în lateral la un unghi de până la 180 de grade.

Linii de echipare „Style” și „Progressive”

Linia Style se concentrează pe stilul rafinat, cu accente dinamice. Semnele distinctive ale exclusivității includ tapițeria pentru scaune din piele artificială ARTICO neagră/microfibră MICROCUT cu cusături duble și elemente decorative negru lucioase pe portiere și pe consola centrală. Opțional, aceste elemente decorative sunt disponibile în galben mat, iar tapițeria din piele artificială ARTICO neagră, cu cusături constrastante albe.

Galerie foto

Panourile centrale ale portierelor din față și din spate sunt acoperite cu imitație de piele NEOTEX. Elementele cromate de pe gurile de ventilație, grilele difuzoarelor și mânerele ușilor oferă note adiționale. Scaunul șoferului are un suport lombar, iar scaunul pasagerului din față este, de asemenea, reglabil pe înălțime.

Pe spatele spătarelor scaunelor din față sunt instalate mese pliante practice. Obiecte precum smartphone-uri, tablete, sau jucării pentru copii pot fi utilizate convenabil. Caracteristicile exterioare ale modelului Clasa T includ roți de 16 inci cu 5 spițe și geamuri fumurii pentru spate și hayon.

V-ar putea interesa și:

Linia Progressive pune și mai mult accent pe eleganță și echipament de lux. Un element este ornamentul high-end NEOTEX, ce are cusături contrastante pe secțiunea superioară a panoului de bord. Scaunele din piele artificială ARTICO neagră, cu cusături albe și elemente de ornament argintiu mat pe consola centrală și pe portiere accentuează și mai mult caracterul premium al autovehiculului. Ușile glisante au geamuri electrice, iar exteriorul surprinde o bandă cromată pe hayon, jante de 16 inci din aliaj ușor, cu 10 spițe și faruri LED High Performance.

Display MBUX și concept de operare intuitive, precum și servicii digitale de la Mercedes me

Clasa T este echipată standard cu sistemul de divertisment MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Printre punctele sale forte se numără software-ul de autoînvățare, display-ul de înaltă rezoluție, conectarea smartphone-ului prin sistemul Apple Car Play și Android Auto, sistemul Bluetooth hands-free și radioul digital (DAB și DAB+). La fel de revoluționar este și conceptul de operare intuitiv, prin touchscreen-ul de 7 inci, butoanele Touch Control de pe volan sau disponibil, împreună cu pachetul optional de operare, prin intermediul asistentului vocal „Hey Mercedes”. Acesta înțelege chiar și limbajul colocvial. Prin urmare, utilizatorii nu mai trebuie să învețe expresii specifice.

Clasa T este pregătită, din fabrică, pentru utilizarea multor servicii digitale de la Mercedes me connect. Acestea includ servicii de la distanță precum Apelarea de la Distanță a Stării Autovehiculului sau Blocarea și deblocarea de la distanță a ușilor. Aceste servicii permit utilizatorilor să verifice, în mod convenabil, cele mai importante informații despre autovehiculele lor, în orice moment, de acasă sau în timp ce sunt pe drum.

V-ar putea interesa și:

La fel de practice sunt funcțiile: Navigare cu informații live din trafic și comunicarea către un alt autovehicul (car-to-x), cu ajutorul cărora clienții conduc, având la dispoziție cele mai recente date, în timp real. Acest lucru le permite să evite congestionarea traficului în mod eficient, economisind, astfel, timp prețios.

Destinațiile pot fi introduse ca adrese în trei cuvinte, folosind sistemul what3words (w3w). what3words este cel mai simplu mod de a specifica o locație. Ca parte a acestui sistem, harta lumii este împărțită în pătrate de 3×3 metri cu o adresă inconfundabilă, formată din trei cuvinte. Acest lucru poate fi de mare ajutor atunci când șoferii caută o destinație.

Dotări de siguranță

În ceea ce privește caracteristicile de siguranță, noua Clasă T are mult de oferit: numeroase sisteme de asistență la condus vin în standard alături de un sistem de avertizare a pierderii presiunii din anvelope și de sistemul de apel de urgență Mercedes-Benz.

Printre acestea se numără asistența la pornirea în rampă, asistența la vânt lateral, funcția ATTENTION ASSIST, sistemul de avertizare a oboselii șoferului, sistemul activ de asistență a frânării cu funcție de trafic transversal, sistemul activ pentru menținerea benzii de rulare, sistemul de asistență a punctelor moarte și sistemul de asistență a limitei de viteză. P

achetul de asistență la conducere este disponibil optional și include, suplimentar, sistemul activ de asistență a distanței DISTRONIC (disponibil și ca opțiune individuală) și sistemul de asistență la virare. Pentru un plus de confort și siguranță la intrarea și la ieșirea din locurile de parcare, există în mod opțional, sistemul activ de asistență a parcării cu PARKTRONIC și camera de marșarier.

În combinație cu posibilitatea de cuplaj optional a remorcii, Clasa T dispune și de asistență pentru stabilitatea remorcii. De asemenea, farurile opționale cu LED High Performance (standard pentru linia de echipare Progressive) contribuie la nivelul ridicat de siguranță activă. Acestea măresc siguranța, pe timp de noapte, datorită modelului lor de fascicul larg și a luminii de o culoare similară cu lumina zilei. De asemenea, consumul de energie este mai scăzut.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn