Nio va aduce mașini electrice sub 30000 euro în Europa

Autor: Dan Vache
A+A-
Reset
Nio ET5

Nio, producătorul auto chinez înființat în urmă cu 9 ani, spune că este bine poziționat și nu se teme de Tesla. În plus, va aduce mașini electrice accesibile în Europa, sub 30.000 de euro, pentru a concura cu modelele electrice Volkswagen.

Chinezii de la Nio vor lansa două mărci auto noi, dintre care una va concura cu VW în Europa. Compania crede că tehnologia și software-ul diferențiază brandul de concurență și că sunt mai buni decât germanii.

Într-un interviu pentru Der Spiegel, CEO-ul și fondatorul Nio, William Li, a spus că „are un mare respect pentru producătorii germani de automobile de lux precum Mercedes-Benz, BMW și Audi. Însă, când vine vorba de mașini electrice, Germania este în urma Chinei în ceea ce privește tehnologia și software-ul”.

Una dintre noile mărci auto va aduce o mașină electrică mică și compactă, cu un preț sub 30.000 de euro. Noua marcă auto va viza țările europene cu modele de volum, începând cu Franța, Italia și Spania.

Referitor la abordarea Tesla de a reduce prețurile modelelor electrice, CEO-ul Nio a spus că „valoarea reziduală a unei mașini este importantă și că oricine scade prețurile își afectează clienții existenți. O mașină bună trebuie să aibă prețul ei, mai ales în segmentul premium”.

Producătorul de vehicule electrice a început recent livrările EC7, unul dintre cele mai aerodinamice SUV-uri de pe piață.

Mașini electrice Nio:

  • SUV-ul coupe Nio EC7 este un rival pentru Audi e-tron
  • Nio ES8 este un SUV electric cu 7 locuri si baterii interschimbabile
  • Nio ET5 este un sedan electric cu 489 de cai putere și o baterie de 100 kWh
  • Nio ET7 este un sedan electric cu o baterie de 150 kWh, care îi oferă o autonomie de 1.000 km (NEDC).

China are un avantaj de cost de aproximativ 20% față de SUA și Europa în ceea ce privește producția de mașini, un factor care o va ajuta să impulsioneze creșterea globală în viitor.

Înființată în 2014, compania a dezvoltat centre de cercetare și dezvoltare, precum și facilități de producție, vânzări și servicii în Shanghai, Hefei, Beijing, Nanjing, San Jose, Munchen, Oxford, Oslo și în alte locuri.

NIO are șase modele electrice: ES8, SUV-ul ES6, SUV-ul coupe EC6, sedanul ET7, sedanul de dimensiuni medii ET5 și SUV-ul ES7.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare