Mercedes-Benz EQT, noul concept care prefigurează Clasa T

Autor: Cosmin Lixandru
A+A-
Reset
Mercedes-Benz EQT

Mercedes a dezvăluit conceptul Mercedes-Benz EQT, care prefigurează liniile viitoarei autotutilitare Clasa T, creată pentru activități recreative. Aceasta va extinde portofoliul de modele Mercedes-Benz Vans în 2022.

Conceptul Mercedes-Benz EQT cu 7 locuri reprezintă o transformare a Clasei V într-un format compact, aducând un nou model premium în segmentul autoutilitarelor mici.

„Ne extindem portofoliul pe segmentul de autoutilitare mici cu viitoarea Clasă T. Va atrage familiile și toți acei clienți care se bucură de activități de agrement și au nevoie de mult spațiu. Vom oferi, de asemenea, un model complet electric în acest segment în viitor”, a declarat Marcus Breitschwerdt, șeful Mercedes-Benz Vans.

Mercedes-Benz EQT va fi electric

Versiunea electrică a MPV-ului Mercedes Clasa T, numită Mercedes EQT, va fi modelul al nouălea al Mercedes EQ și va fi lansată în 2023. Doar variantele pe combustie se vor numi Clasa T.

Cele două modele noi Mercedes au la bază platforma CMF-B Renault, astfel că Mercedes Clasa T va avea elemente în comun cu cea de-a treia generație Kangoo, în timp ce Mercedes EQT va fi înrudit cu Renault Kangoo E-Tech Electric.

Motorul electric de pe EQT ar putea avea cel puțin 100 CP, în timp ce bateria cea mai mică ar putea fi de 45 kWh.

V-ar putea interesa și:

Conceptul EQT are o lungime de 4945 mm, o lățime de 1863 mm și o înălțime de 1826 mm. Pentru acces facil, inclusiv pe al treilea rând de scaune, conceptul dispune de uși glisante pe ambele părți. Conceptul EQT are jante cu diametrul de 21 de inch (235/45 R21), iar mânerele portierelor sunt ascunse în caroserie.

Propulsoarele nu au fost făcute public de către brandul german însă ar putea fi cele pe care le are Kangoo: 1,2 litri benzină 113 CP, precum și un diesel de 1,5 litri cu puteri între 74 CP și 109 CP. Transmisiile ar putea fi manuale cu 6 trepte și automate cu 7 trepte.

Rivalii Clasei T vor fi Volkswagen Caddy, Citroen Berlingo și Opel Combo.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare