Mercedes-Benz Clasa E facelift, 7 variante plug-in hybrid

Autor: Cosmin Lixandru
Clasa E facelift

Mercedes-Benz Clasa E facelift va fi disponibil în șapte variante plug-in hybrid (diesel și benzină, Limuzină și T-Modell, tracțiune spate și tracțiune integrală). Versiunea plug-in hybrid diesel+electric va oferi o autonomie electrică de peste 100 de kilometri.

Modelele din familia Mercedes-Benz Clasa E sunt modernizate complet. Îmbunătățirile tehnice includ motoarele pe benzină și diesel cu generator electric de pornire integrat (ISG), noua generație de sisteme de asistență la conducere și sistemul de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

 

Transmisia automată 9G-TRONIC va fi folosită pentru motoarele cu patru cilindri. Motorul electric, electronica de putere și radiatorul cutiei de viteze au fost mutate în cadrul transmisiei.

Cablurile necesare anterior au fost eliminate oferind avantaje cu privire la spațiul de instalare și greutate.

V-ar putea interesa și:

Clasa E facelift – motorizări

Gama de motoare pe benzină va avea intre 155 CP si 360 CP, în timp ce gama de motoare diesel va avea intre 147 CP si 330 CP.

O nouă dezvoltare tehnică fundamentală este prevăzută pentru motorul OM 654 diesel cu patru cilindri, introdus în 2016. Prin urmare, acesta are un sistem electric de 48 V la bord.

Caracteristici tehnice mașini electrice Mercedes

O funcție de recuperare și capacitatea de rulare cu motorul oprit fac ca motorul să fie și mai eficient. Alături de electrificare, care include și utilizarea unui compresor pentru sistemul de aer condiționat electric, propulsorul a primit următoarele modificări, care permit o putere maximă de până la 265 CP,  21 CP suplimentari din sistemul EQ Boost:

  • Un nou arbore cotit crește capacitatea cubică la 94 mm și deplasarea la 1993 cc (anterior: 92,3 și 1950),
  • Presiunea de injecție a crescut de la 2.500 la 2.700 bar,
  • Timpul de răspuns rapid și furnizare constantă a energiei sunt asigurate de două turbocompresoare răcite cu apă, ambele cu geometrie variabilă a turbinei,
  • O conductă de răcire umplută cu sodiu în pistoanele de oțel ajută la disiparea maximelor de temperatură în piston

În premieră, un motor M 254 pe benzină de 2.0 litri 272 CP cu patru cilindri, primește cea de-a doua generație a generatorului de pornire integrat, care dezvoltă o putere maximă de până la 21 CP și un cuplu maxim de 180 Nm. Modelele echipate cu acest motor vor avea un sistem electric de 48 volți.

Motorul M 254 combină, pentru prima dată, toate inovațiile Familiei de Motoare Modulare (FAME) într-o singură unitate, care include: acoperirea cilindrilor conform tehnologiei NANOSLIDE, încărcarea cilindrului CONICSHAPE și sistemul de post-tratare a emisiilor, amplasat direct pe motor.

V-ar putea interesa și:

Elemente de design

Designul Clasa E facelift are o notă mai sportivă, partea frontală având un aspect nou. Farurile cu tehnologie LED au primit carcase mai plane, în timp ce interiorul stopurilor LED a fost regândit. Designerii au actualizat partea din spate a modelului Clasa E Limuzină cu o nouă bară de protecție, stopuri LED în două secțiuni și un nou capac al portbagajului. De asemenea, designul interior al stopurilor a fost regândit pentru toate modelele. Camera video spate se ascunde sub steaua Mercedes.

Trei culori noi sunt disponibile pentru Clasa E sub denumirile: argintiu High-tech, gri Graphit și argintiu Mojave.

Modelul de roți a fost extins și include acum jante aero, care contribuie la economisirea combustibilului și, astfel, la sustenabilitate.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn