Prima mașină electrică deținută de regele Charles este de vânzare

Autor: Dan Vache
regele charles, masina electrica

Prima mașina electrică cumpărată de regele Charles al III-lea va fi scoasă la licitație în Marea Britanie, la Hipodromul Ascot, pe 2 martie, de către Historics Auctioneers.

Regele Charles a achiziționat SUV-ul electric Jaguar I-Pace EV400 HSE pentru aproximativ 60.000 de lire sterline. Aceasta a fost prima mașină electrică deținută de un membru al familiei regale, prințul de Wales, cunoscut ca un mare ecologist.

Mașina electrică a fost livrată în septembrie 2018. Tot atunci a fost instalată și o stație electrică rapidă la Clarence House, reședința sa oficială din Londra.

La cererea sa, mașina electrică a primit o nuanță unică „Loire Blue”. Și în prezent, SUV-ul electric este singurul Jaguar I-Pace vopsit în această culoare.

Interiorul primei mașini electrice regale este Light Oyster Windsor, o culoare bej deschis, cu o ușoară nuanță de gri.

Regele Charles a condus mașina electrică, însoțit de regina Camilla și de alți membri ai familiei regale în timpul mandatului său. Mașina a fost returnată la dealerul Jaguar North Oxford în decembrie 2020, după aproximativ 3.000 de mile (aproximativ 5000 de km), pentru a fi vândută.

Acum, prima mașină electrică a regelui Charles al III-lea este din nou scoasă la vânzare. După 35.000 de mile (55.000 de km), Jaguar-ul electric al regelui rămâne în stare exemplară. Estimată la 55.000-70.000 de lire sterline, mașina electrică va fi vândută la licitație publică.

Cu o baterie de 90 kWh, Jaguarul electric poate parcurge 470 de km. Accelerația de la 0 la 100 de km/h are loc în 5 secunde.

Regele Charles al III-lea, un susținător al vehiculelor electrice, a deținut mai multe modele:

  • Jaguar I-Pace – vândut în 2020
  • Tesla Model S – vândută în 2022
  • Aston Martin Rapide E

V-ar putea interesa și:

Pe lângă mașinile electrice personale, Regele Charles a sprijinit și introducerea de vehicule electrice în flota regală. Palatul Buckingham are acum mai multe stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn