Specificații Ford E-Tourneo Custom electric: autonomie 370 km

Ford E-Tourneo Custom are o baterie cu o capacitate utilizabilă de 74 kWh

Autor: Cristian Gubandru
ford e-turneo custom 2023

Ford Pro a prezentat vehiculul electric Ford E-Tourneo Custom, vârful de lance al gamei de vehicule multi-rol Tourneo, care are o autonomie de până la 370 km.

Unul dintre cele patru noi modele Ford Pro complet electrice lansate în Europa până în 2024, Ford E-Tourneo Custom vizează atât clienții de uz personal, cât și clienții de flote, oferind un interior cu până la 8 locuri.

Noul model introduce caracteristici premium, inclusiv scaunele din spate ultra-modulabile montate pe șine, uși laterale electrice, sistem audio B&O, 2 carduri digitale, plafon panoramic din sticlă și un volan rabatabil.

„Fie că este vorba de o excursie în familie în weekend sau de a transporta directori la aeroport în stil, confort și rafinament, grupul motopropulsor complet electric al E-Tourneo Custom, conectivitatea avansată, designul de ultimă oră și noile caracteristici premium îl fac o alegere convingătoare,” a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Ca parte a gamei Tourneo Custom, Ford aduce și o versiune nouă Plug-In Hybrid (PHEV) pentru aplicațiile în care este necesară flexibilitate suplimentară.

În plus, noul model poate fi echipat cu cea mai recentă generație de motoare diesel Ford EcoBlue, disponibil cu o nouă cutie automată cu 8 trepte și pentru prima dată un sistem de tracțiune integrală.

Versiunile Tourneo Custom cu motoare diesel EcoBlue sunt programate să ajungă la clienți de la jumătatea anului 2023, alte variante fiind disponibile începând cu sfârșitul anului.

Specificații Ford E-Tourneo Custom

Ford E-Tourneo Custom folosește aceeași tehnologie cu celule de baterie de înaltă densitate ca și pick-up-ul Ford F-150 Lightning într-o baterie cu o capacitate utilizabilă de 74 kWh, cu un motor electric de 160 kW.

Un încărcător trifazat AC de 11 kW este capabil să reîncarce complet bateria în mai puțin de 8 ore, iar o reîncărcare 15-80% durează aproximativ 41 de minute folosind un încărcător rapid DC de 125 kW.

Profilul de încărcare al lui E-Tourneo Custom a fost creat pentru a permite ca la o sesiune de încărcare rapidă DC de 125 kW să adauge aproape 38 km de autonomie în doar 5 minute.

Noul Tourneo Custom PHEV folosește un sistem de propulsie plug-in hibrid pentru a oferi flexibilitatea unui motor eficient Atkinson pe benzină, de 2,5 litri, optim pentru croaziere pe distanțe lungi, și a unui motor electric, la care se adaugă o baterie de 11,8 kWh care permite o autonomie electrică de peste 50 km, ideală pentru călătorii cu zero emisii în zone urbane.

Pe lângă sistemele de propulsie electrificate, Ford va oferi și Tourneo Custom cu motoarele sale diesel EcoBlue cu puteri de 136 CP, 150 CP sau 170 CP – combinate cu o nouă transmisie automată cu opt trepte sau cu una manuală cu șase trepte.

Galerie foto: Ford E-Tourneo Custom

Noul Tourneo Custom introduce, de asemenea, o opțiune de tracțiune integrală, sporind încrederea clienților care au nevoie de capabilități pentru orice vreme și pentru proprietarii care accesează locuri de campare, plaje și trasee montane. Sistemul distribuie cuplul între axe printr-un cuplaj controlat electronic, cu ajustări care durează mai puțin de 20 de milisecunde și este disponibil pentru vehiculele echipate cu motor diesel EcoBlue de 136 CP și 170 CP și cutie de viteze automată.

Proprietarii care au nevoie de mai multă tracțiune, dar preferă o cutie de viteze manuală pot opta pentru un diferențial mecanic cu alunecare limitată pentru motoarele diesel EcoBlue de 136 CP și 150 CP.

Ford E-Tourneo Custom oferă o capacitate maximă de remorcare de 2.000 kg împreună cu o sarcină utilă substanțială, ajutând proprietarii să transporte cu ușurință prietenii, familia și echipamentele sportive, iar operatorii de flote să transporte clienții și bagajele.

De asemenea, tehnologia Pro Power Onboard le permite clienților să utilizeze pe deplin potențialul variantelor electrificate ale Tourneo Custom, furnizând până la 2,3 kW prin prizele din cabina pentru alimentarea dispozitivelor digitale, unelte sau echipamente sportive și de camping.

Scaune modulabile și caracteristici premium

Noua platforma asigură un spațiu generos în interior, indiferent dacă versiunea este cu sistem de propulsie complet electric, PHEV sau cu combustie internă.

Modelele standard și cu ampatament lung oferă fiecare până la 8 locuri pe trei rânduri pentru E-Transit Custom și până la nouă locuri pentru Tourneo Custom PHEV și versiunile EcoBlue.

Noile posibilități de configurare de la interior pornesc de la un nou sistem de scaune modulabile, montate pe șine, pe al doilea și al treilea rând, pentru o adaptabilitate maximă la configurarea cabinei pentru a oferi spațiu optim pentru pasageri și bunurile lor.

Scaunele pe șine permit pasagerilor să gliseze scaunele înainte sau să ridice scaunele complet după cum este necesar. Cele trei scaune din rândul al doilea pot fi deplasate fiecare independent, în timp ce scaunele din rândul al treilea sunt fracționabile 1/3-2/3.

Noile scaune sunt mai ușoare decât cele de pe modelul anterior, iar al doilea rând are centuri de siguranță integrate, astfel încât reconfigurarea cabinei – inclusiv într-un format unic pentru conferințe pentru șase persoane – poate fi făcută mai rapid și mai ușor.

V-ar putea interesa și:

Specificațiile cabinei includ noi echipamente precum un plafon panoramic mare din sticlă care îmbunătățește senzația de spațiu și lumină pentru ocupanți, tratat cu infraroșu pentru a menține cabina răcoroasă în condiții de vară. Ușile laterale glisante cu acționare electrică beneficiază și de o funcție de activare fără mâini, ușile putând fi deschise folosind o mișcare de glisare a piciorului către roata din față, de exemplu atunci când șoferul transportă obiecte grele.

Pentru a maximiza confortul, noul Tourneo Custom oferă, de asemenea, controlul electronic al temperaturii aerului în trei zone, un sistem de sunet B&O puternic cu 14 difuzoare, cu un subwoofer situat în spate, iluminare ambientală, suport de încărcare wireless 8 pentru dispozitive mobile și scaune încălzite pe al doilea rând.

Ford a dezvoltat, de asemenea, un nou sistem inovator de cheie digitală, programat să fie disponibil în 2024, folosind tehnologia NFC care este similar cardurilor de acces în camerele de hotel. Cheia digitală permite proprietarilor să poarte un card convenabil, subțire, rezistent la apă, mai degrabă decât o telecomandă voluminoasă, în timp ce participă la sport sau activități în aer liber. De asemenea, sistemul este benefic companiilor care au mai mulți șoferi care folosesc un singur vehiculul.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare