Programul Rabla 2, care va intra în vigoare de pe 1 iulie 2022, se adresează românilor care vor să caseze mașini mai vechi de 15 ani fără să cumpere un vehicul nou.
La o întâlnire a Asociației Municipiilor din România (AMR), Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a punctat soluția de a scoate din funcțiune mașinile mai vechi de 15 ani, urmând ca până la data de 1 iulie a.c aceasta să intre în vigoare sub forma unui program Rabla 2 care prevede o sumă de 3.000 de lei pentru predarea la sediul primăriei a unui astfel de autovehicul.
Rabla 2 – bani pe mașina veche fără a cumpăra una nouă
Suma de 3.000 de lei pe care o vor primi românii pentru o mașină mai veche de 15 ani va fi jumătate de la primărie și jumătate de la Agenţia Fondului de Mediu, prin Ministerul Mediului.
V-ar putea interesa și:
- Top 10 mașini de vânzare ieftine cu cutii de viteze automate
- Top 15 cele mai ieftine mașini hibrid din România
- Ce mașini ieftine puteți cumpăra prin Programul Rabla
- Top 10 cele mai vândute mașini noi în România
Programul Rabla 2 este un program complementar Rabla și are ca scop eliminarea rapidă a mașinilor foarte vechi. Prin PNRR, România s-a angajat în fața UE că va elimina de pe străzi aproximativ 250.000 de mașini cu o vechime de peste 15 ani.
V-ar putea interesa și:
- TOP 5 cele mai ieftine crossovere hibride din România
- TOP 15: SUV-uri electrice la vânzare în România
- TOP: SUV-uri plug-in hybrid cu prețuri sub 50.000 euro
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a spus anul trecut că se dorește „majorarea taxelor locale în cazul maşinilor vechi şi poluante, astfel încât să nu existe nu doar coerciţia, ci şi un sprijin real din partea statului român şi un angajament din partea celor care predau aceste maşini vechi că nu vor mai cumpăra şi nu vor mai înmatricula vehicule mai vechi de 15 ani şi vor folosi sumele respective, dacă doresc, să cumpere maşini mai puţin poluante, noi”.
Sursa: Asociația Municipiilor din România