VIDEO: Cum se comportă la slalom Dacia Spring. Are ruliul mai pronunțat decât rivalii săi

Autor: Cristian Gubandru
A+A-
Reset
dacia spring test, Dacia Spring testul elanului

Publicat pe: 14 mart. 2022 / Spaniolii de la Km77 au supus anul acesta mașina electrică Dacia Spring la un nou test, după ce în urmă cu un an modelul românesc a trecut testul elanului.

Anul acesta, spaniolii au făcut un test de slalom cu Dacia Spring. Mașina electrică oferă o rulare moderată, însă spaniolii spun că modelul electric românesc are ruliul mai pronunțat decât rivalii din segment.

VIDEO: Dacia Spring la testul de slalom în 2022

Dacia Spring este o mașină electrică potrivită pentru mobilitatea urbană, având o baterie de 27 kWh și o autonomie de până la 230 km WLTP.

VIDEO: Dacia Spring la testul elanului în 2021

După câteva încercări, spaniolii au reușit să execute testul elanului la 77 km /h, ceea ce reprezintă o viteză mare pentru o mașină ca aceasta.

 

Prima încercare cu Dacia electrică, de 3,73 metri lungime, a fost făcută la 74 km/h. Niciuna dintre roți nu s-a desprins de pe asfalt la testul elanului, iar sistemul de control al stabilității a acționat puternic pentru a-l ajuta pe șofer în timpul manevrelor.

Cu toate acestea, șoferul a trebuit să intervină puternic asupra volanului pentru a corecta modelul electric Dacia Spring după fiecare manevră de viraj la testul elanului.

Prin urmare, reacțiile sunt sigure atâta timp cât nu există riscul de răsturnare chiar și în fața schimbărilor puternice ale traiectoriei, care din păcate nu sunt previzibile. Mașina pierde puțin din viteză în timpul manevrei și poate pune un șofer nu foarte priceput în dificultate, deoarece puntea spate tinde să se deplaseze mai tare după o virare violentă.

V-ar putea interesa și:

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare