Bentley Flying Spur Hybrid: autonomie și performanțe

Autor: EVmarket Romania
Bentley Flying Spur Hybrid

Bentley Motors a prezentat noul Bentley Flying Spur Hybrid, care are capacitatea de a parcurge peste 700 km când este complet alimentat. Primele livrări vor avea loc înainte de sfârșitul anului 2021.

Bentley Flying Spur Hybrid dispune de un motor V6 pe benzină de 2,9 litri 416 CP si de un motor electric 136 CP, oferind o putere totală de 544 CP și un cuplu de 750 Nm. Puterea este cu 95 CP mai mare decât cea a modelului Bentley Bentayga Hybrid.

Cu rezerve de putere ridicate, cuplu superior și reacție rapidă a accelerației, cel mai recent model hibrid este un concurent serios pentru Flying Spur V8 în ceea ce privește accelerația, realizând sprintul de 0-100 km/h în 4,3 secunde.

Compania croată Rimac a preluat controlul mărcii Bugatti

Motorul electric – situat între transmisie și motorul cu ardere internă – oferă până la 136 CP și 400 Nm. Motorul sincron cu magnet permanent oferă instantaneu un cuplu complet pentru o accelerație silențioasă la pornirea de pe loc. Răspunsul rapid al cuplului minimizează orice întârziere asociată adesea cu timpul de răspuns al turbocompresorului.

Motorul electric este alimentat de o baterie litiu-ion de 14,1 kWh ce poate fi încărcată la 100% în două ore și jumătate. Autonomia în modul electric este de peste 40 km.

Pentru a oferi un feedback suplimentar șoferului, instrumentele de bord includ informații suplimentare care arată când mașina funcționează exclusiv cu unitatea EV și rata de regenerare la frânare sau la utilizarea motorului cu ardere internă.

Cele mai scumpe mașini electrice fabricate vreodată

În interiorul cabinei, comutatorul Start-Stop automat a fost înlocuit cu un control pentru cele trei moduri E – EV Drive, Hybrid Mode și Hold Mode, permițând șoferului să gestioneze utilizarea bateriei în timpul călătoriei.

Moduri de condus Bentley Flying Spur Hybrid

  • EV DRIVE – este activat imediat ce mașina este pornită și maximizează experiența de conducere electrică. Acest mod este ideal pentru oraș și pentru călătorii mai scurte.
  • HYBRID – maximizează eficiența și autonomia folosind datele din sistemul inteligent de navigație. Acest mod este potrivit pentru călătoriile mai lungi și folosește modul E predictiv și funcția de recuperare a energiei în timp ce urmează direcțiile din sistemul de navigație.

La introducerea unei destinații, mașina va activa automat modul de conducere corect pentru fiecare etapă a călătoriei, calculând în mod constant cea mai eficientă utilizare a încărcării bateriei și stocând energia electrică pentru secțiunile călătoriei în care este cea mai utilă – cum ar fi atunci când ajungeți în oraș. Sistemul va asigura atingerea unui grad de încărcare zero la momentul în care vehiculul ajunge la destinație, maximizând eficiența generală.

  • HOLD – folosește inteligent cele două sisteme pentru a menține încărcarea bateriei de înaltă tensiune pentru o utilizare ulterioară, conservând energia electrică. Acesta este modul implicit atunci când șoferul selectează Sport pentru a oferi atât un boost de putere cât și a activa funcția de recuperare a energiei.

Flying Spur Hybrid este livrat cu toate cablurile specifice necesare, facilitând încărcarea vehiculului la domiciliu sau prin punctele de încărcare industriale, la locul de muncă sau în parcările publice. În plus față de echipamentul standard furnizat, clienții pot alege și un suport de perete Bentley, disponibil ca opțiune gratuită, oferind o soluție atractivă care adăpostește unitatea de încărcare și stochează corect cablurile de încărcare.

Tesla Roadster: Prețuri, autonomie, dată de lansare

Diferențele vizuale exterioare pentru Bentley Flying Spur Hybrid includ o emblemă „Hybrid” pe aripile din față, guri de evacuare quad ovale și un conectorul de încărcare universal, acoperit, pe aripa spate stânga.

Pentru Bentley Flying Spur Hybrid serviciile conectate vor include și My Battery Charge, My Car Statistics, și My Cabin Comfort.

Un start up a lansat o mașină electrică mai rapidă decât Tesla

Flying Spur Hybrid dispune de șapte culori de vopsea Bentley, care pot fi alese standard. De asemenea, clienții își pot alege din gama suplimentară de vopsea, de peste 60 de culori, inclusiv nuanțe Mulliner și culori personalizate. Specificația Blackline oferă o alternativă contemporană la elementele exterioare nichelate, inclusiv o versiune neagră a mascotei de pe radiator, Flying B, iluminată opțional, pentru o estetică exterioară mai contemporană.

Toate exemplarele Flying Spur sunt fabricate la sediul Bentley din Crewe.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn