Compania croată Rimac a preluat controlul mărcii Bugatti

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
rimac

Compania croată Rimac a preluat controlul mărcii Bugatti. Brandul francez de mașini sport de lux va face parte dintr-un joint-venture denumit Bugatti-Rimac în care compania Rimac Automobili va deține 55%, iar Porsche 45%. Noua companie va avea în jur de 430 de angajați.

Joint-venture-ul Bugatti-Rimac va avea sediul în Zagreb și va fi înființat în ultimul trimestru din 2021. Mate Rimac își va păstra participația inițială la Rimac Group cu 37%, Porsche cu 24%, Hyundai Motor Group cu 12% și alți investitori cu 27%.

Porsche deține și 24% din Rimac Automobili, ceea ce face ca Grupul Volkswagen să-și mențină influența asupra mărcii Bugatti prin Porsche.

Cele mai scumpe mașini electrice fabricate vreodată

Dezvoltarea, producția și furnizarea de sisteme de baterii, transmisii și alte componente EV pentru care Rimac este cunoscut vor fi separate într-o nouă entitate – Rimac Technology, care va fi deținută 100% de Rimac Group. Rimac Technology va rămâne o companie independentă care va lucra cu mai mulți producători auto.

Mate Rimac va conduce noua companie. În calitate de CEO al Rimac Group, el va conduce atât Bugatti-Rimac, cât și noua divizie, Rimac Technology.

Cele două branduri vor continua ca mărci separate, păstrând facilitățile de producție existente și canalele de distribuție.

bugatti rimac

Bugatti-Rimac reprezintă compania care va dezvolta viitoarele modele ale celor două mărci, prin alăturarea resurselor și expertizei în cercetare și dezvoltare, producție.

Rimac Automobili își va pastra sediul de lângă Zagreb, Croația, iar Bugatti va continua producția la uzina din Molsheim, Franța.

Un start up a lansat o mașină electrică mai rapidă decât Tesla

În timp, sediul global al Bugatti-Rimac va fi situat la Campusul Rimac, unde va fi și Rimac Technology. Campusul urmează a fi deschis în 2023, în urma unei investitiții de 200 de milioane de euro. Aici vor fi 2.500 de angajați.

Rimac Automobili a fost fondată în 2009 de Mate Rimac. Compania are 1.000 de angajați și o uzină la Sveta Nedelja, lângă Zagreb.

Foto: Rimac

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare