Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni a fost deschis

Autor: Dan Vache
Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni

Pasajul Olteniței a fost deschis. Acesta este construit în zona localității Popești Leordeni și face legătura cu Centura de sud a Bucureștiului, între A2 și A1, și cu Șoseaua Olteniței și DN4.

Pasajul, realizat din fonduri europene, are o lungime de 3.69 kilometri și a costat peste 160 de milioane de lei.

”Circulația se deschide pe Pasajul Oltenița! Legătura dintre București și Popești Leordeni nu va mai intersecta la nivel Centura Capitalei, iar traseul va fi astfel mai sigur și mai confortabil pentru cei care tranzitează zona. Pasajul Oltenița este cel mai mare din seria de trei pasaje construite de CNAIR în sudul Capitalei și are o formă ovoidală spre deosebire de pasajele giratorii de la Domnești și Berceni (care au formă rotundă)”, a transmis CNAIR.

Au fost deschise traficului pasajele supraterane de pe Theodor Pallady legatură cu A2

Odată cu darea în trafic a pasajului Olteniței – Popești-Leordeni, se vor da în trafic și 3,6 km din Centura București lărgită la 4 benzi + 1,6 km modernizați din DN4.

„Continuăm dezvoltarea infrastructurii rutiere și îmbunătățirea conectivității cu o gândire integrată a lucrărilor de la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni, prin demararea unui proiect de lărgire a DN4 la 4 benzi, în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov și cu Primăria orașului Popești-Leordeni”, mai spun autoritățile.

Este vorba de proiectul pentru modernizarea DN4 (Șoseaua Oltenitei) la 4 benzi, pe sectorul de drum ce traversează orașul Popești-Leordeni, cuprins între Danubiana și intrarea în București, pentru care a fost semnat Acordul de Parteneriat între CNAIR și Primăria orașului Popești-Leordeni.

Sunt prevăzute următoarele:

▪︎ lărgirea la 2 benzi pe sens
▪︎ intersecție semaforizată DN4 x Strada Drumul Fermei
▪︎ intersecție semaforizată DN4 x Strada Maica Tereza
▪︎ sens giratoriu dublu în zona Pieței Sfânta Maria nr. 1
▪︎ amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi
▪︎ canalizare pluvială
▪︎ rețele de utilități subterane

Valoarea proiectului este de aproximativ 100 milioane lei, finanțare asigurată de Ministerul Transporturilor prin fonduri europene.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn