Kia Soul EV Boardmasters Edition – detalii despre concept

Autor: Dan Vache
Kia Soul EV Boardmasters Edition

Kia Soul EV Boardmasters Edition este un nou concept dezvoltat de Kia în Marea Britanie împreună cu organizatorii festivalului Boardmasters, care are la bază actuala generație a modelului electric Soul.

Kia Soul EV Boardmasters Edition

Conceptul Kia Soul EV Boardmasters Edition are anvelope speciale pentru off-road și o gardă la sol înălțată, mai mare cu 15,3 cm față de un model de serie până la 32 cm. Prin urmare, Kia Soul EV Boardmasters Edition are 1,95 metri înălțime.

Top 15 cele mai ieftine mașini hibrid din România

Modelul electric a fost proiectat pentru surferi, cu podele din lemn în spate și un braț oscilant pentru a usca costumele umede.

Upgrade-urile Kia includ suspensie ridicată și roți noi de oțel de 16 inch cu anvelope de nisip Maxxis Bighorn (265/75R16).

Pe plafon, conceptul electric are un panou solar conectat la o baterie de 12V care alimentează o serie de componente electrice auxiliare și un portbagaj special pentru a transporta două plăci de surfing.

La interior, producătorul a optat pentru înlocuirea banchetei din spate cu o podea din lemn de molid. Kia spune că panourile captează nisipul și îl împiedică să cadă în colțurile greu accesibile din cabină.

V-ar putea interesa și:

Ediția Boardmasters vine cu același sistem de infotainment de 10,25 inch și sistem stereo Harman / Kardon cu 10 difuzoare.

Sistemul de propulsie este identic cu al Kia Soul EV. SUV-ul are un motor electric de 201 CP și un acumulator de 64 kW.

Conceptul Kia nu va fi introdus în producția de serie, dar nu se știe niciodată.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn