Toyota C-HR hibrid – Test drive cu un crossover urban

Autor: EVmarket Romania

Toyota C-HR hibrid (HEV) este unul dintre cele mai chic crossovere proiectate pentru oraș. Are un design aparte, cu forme unice, care îi atrage atât pe japonezi, cât și pe europeni.

Acest crossover de segment B este fabricat în Turcia, la uzina Sakarya, alături de Corolla și Verso.

Toyota C-HR hibrid are doar două motorizări: un hibrid de 1,8 litri benzină 122 CP și un propulsor de 1,2 litri benzină 115 CP.  În standard, modelul japonez vine cu un sistem de tracțiune față, dar opțional se poate configura și cu tracțiune integrală.

C-HR împrumută tehnologia de la modelul hibrid Toyota Prius, fiind un vehicul full hibrid (HEV – Hybrid Electric Vehicle). Este un hibrid care nu se reîncarcă la priză, ci doar în timpul frânării sau atunci când nu mai accelerați și mașina decelereaza. Așadar, nu veți rula foarte mult electric, dar cu toate acestea veți avea o medie de consum mai mică în oraș decât la o mașină pe benzină.

Hibridul japonez de 122 de cai putere vine cu o transmisie automată cu variație continuă CVT, ideală pentru traficul aglomerat. Bateria sistemulului hibrid are o garanție de 5 ani sau 100.000 Km.

Toyota C-HR hibrid consum

Toyota C-HR hibrid poate avea un consum de 6,5 litri la sută în oraș. Noi am înregistrat această cifră într-o zi de lucru când traficul este ceva mai aglomerat. Este un consum bun pentru o mașină pe benzină, similar cu un diesel.

În weekend, hibridul C-HR a avut un consum de 5,5 litri la 100 de km.

Pentru a rula cât mai mult timp electric trebuie să nu depășiți 40 km/h și să accelerați foarte încet când plecați de pe loc. Altfel, intră și motorul pe benzină în funcțiune și crește media de consum. Dacă vreți să rulați mai mult timp electric și cu viteză mai mare, atunci trebuie să va orientați către un hibrid plug-in.

Vehiculele hibride, precum C-HR, au fost gândite pentru a rula electric atunci când parcați sau când va deplasați în aglomerație cu viteză mică. În rest, ele vor rula pe motorul pe benzină. Despre cum funcționează tehnologia hibridă pe mașinile Toyota puteți citi mai mult aici.

În afara orașului, pe autostradă la 130-140 km/h, C-HR consumă 6,5 litri, iar pe segmente de drum unde nu treci de 80 km/h, hibridul ia puțin peste 5 litri.

Toyota C-HR hybrid dotări

Așa cum ne-au obișnuit japonezii, mașinile lor au foarte multe dotări în standard. C-HR hibrid în echiparea C-Ult vine cu cameră pentru marșarier, dar fără senzori pentru parcare.

Pe această echipare aveți sistemul de pornire cu buton, climatizare automată bi-zonă, scaune față încălzite, ecranul multi-informativ color TFT cu diagonală de 4.2″, ecranul multimedia cu diagonală de 8″, sistemul multimedia Toyota Touch 2, geamuri spate fumurii, sistem pre-impact cu sistem de detecție a pietonilor, sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare și de control al direcției, sistem de asistență marcaje rutiere, reglaj automat al fazei farurilor, tempomat adaptiv, lumini de zi (tip LED), sistem de monitorizare a unghiului mort (BSM) și sistem de asistență pornire în rampă (HAC).

Cel mai mic preț pentru Toyota C-HR este de 19.500 euro cu TVA, iar pentru hibrid este de  24.120 de euro cu TVA (nivelul de echipare C-Enter). Modelul de test a fost în echiparea de mijloc și a avut un preț de 28.000 euro cu TVA.

Date tehnice Toyota C-HR 1.8 Hibrid 122CP C-ULT

Motor electric: 72 CP, cuplu 163 Nm.
Motor termic: 98 CP, cuplu maxim Nm (rpm)142 (3600)
Viteză maximă km/h 170
Accelerație 0-100 km/h s 11
Lungime mm 4360
Lățime mm 1795
Înălțime mm 1555
Ampatament mm 2640
Emisii 90 gCO2/ km
Consum mixt 3,8 litri

Știri similare