Test drive cu noul Mitsubishi Eclipse Cross PHEV 2021

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV Mitsubishi plug in hybrid

Mitsubishi a extins, anul acesta, gama de vehicule electrice plug-in hybrid (PHEV) odată cu lansarea faceliftului pentru SUV-ul Mitsubishi Eclipse Cross. Noul plug-in hibrid japonez are o autonomie reală în modul electric de 50 de km, pe care o poate primi în mers (motorul pe benzină este folosit ca generator) sau la o priză.

Mitsubishi Eclipse Cross a fost lansat pentru prima dată în 2017, ca o completare a gamei SUV/crossover fiind poziționat între ASX și Outlander. Numele acestui crossover a fost inspirat de la coupe-ul japonez Mitsubishi Eclipse.

Acest model este asamblat în Japonia: Okazaki, Aichi (Okazaki Plant) și în China: Changsha, Hunan (GAC Mitsubishi).

Îmbunătățiri Mitsubishi Eclipse Cross facelift

Noua versiune facelift Mitsubishi Eclipse Cross a primit o nouă culoare exterioară, jante de 18 inch, noi faruri mai înguste, modificări la grila frontală și stopuri restilizate – noutăți estetice inspirate din filosofia de design Dynamic Shield a mărcii.

Lista de modificări continuă cu amortizoare îmbunătățite, anvelope cu rezistență redusă la rulare, noi setări ale direcției și o îmbunătățire generală a antifonării. Hibridul dispune de propriul sistem de tracțiune integrală Mitsubishi, Super-All Wheel Control (S-AWC).

Transformarea crossoverului japonez într-un plug-in hybrid a mărit dimensiunile caroseriei. Mitsubishi Eclipse Cross facelift hibrid este cu 14 centimetri mai lung decât versiunea pe benzină. Are 4,54 metri lungime. Chiar dacă hibridul este mai lung, ampatamentul a rămas același. În schimb, portbagajul a crescut la 359 litri.

portbagaj

La interior, noul Mitsubishi Eclipse Cross a primit, printre altele, o nouă tapițerie din piele de culoare gri (disponibilă opțional), un nou sistem audio și un nou ecran touch, pentru infotainment, cu diagonala de 8 inch, poziționat mai aproape de șofer și de pasagerul din față. Sistemul de operare este simplu şi intuitiv. Oferă o bună conectivitate pentru telefonul mobil, prin Android Auto şi Apple Carplay.

Așa cum obișnuiesc japonezii cu mașinile lor plug-in, în portbagaj a fost amplasată o priză, care furnizează până la 1.500W la bord pentru echipamente 240V. Hibridul are abilitatea de a furniza curent unei gospodării până la 10 zile prin sistemul Vehicle-to-Home, când vehiculul este complet încărcat și alimentat.

Sistem hibrid – 188 CP

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV vine cu un sistem plug-in hybrid format dintr-un motor pe benzină MIVEC de 2.4 litri 98 CP și două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte (82 CP motorul electric față și 95 CP motorul electric spate). Puterea totală a sistemului hibrid ajunge la 188 CP.

Motorul termic este folosit ca generator pentru a încărca bateria cu o capacitate brută de 13,8 kWh.

La viteze mai mari de 120 km/h, motorul termic de 2,4 litri antrenează roțile față. Sistemul de operare PHEV a fost mapat pentru până la 89 de zile de condus EV pur. După 89 de zile de condus EV pur non-stop, motorul pe benzină va porni automat în a 90-a zi pentru a curăța sistemul de injecție a combustibilului.

Mitsubishi Eclipse Cross se conduce ușor si oferă o bună perspectivă asupra drumului având o gardă la sol 19 cm. Sistemele cruise control adaptiv, avertizare unghi mort și semnalele acustice la depășirea benzii te ajută să conduci relaxat la drum lung. Suspensia este rigidă, însă nu te va deranja când vei merge pe un drum ceva mai prost.

Scaunele sunt moi, plăcute, astfel că după un drum de 300 de km nu te vei simți obosit. În mașină este liniște mai tot timpul, chiar și la 130 de km când rulează pe benzină.

Padelele din spatele volanului sunt pentru a alege modul de frânare a motorului și regenerarea de curent (B0-B5).

Mitsubishi Eclipse Cross plug in

Consum Mitsubishi Eclipse Cross plug-in

Sistemul hibrid este gândit în așa fel încât să favorizeze mersul electric. Prin urmare, cel mai bun consum este când lăsați mașina în modul Eco, nu când o treceți în Eco Charge pentru a produce curent electric pentru a-l folosi ulterior.

În oraș, în modul Eco, dacă nu este trafic și nu folosiți AC, consumul poate fi de 6 litri / 100 km. Dacă comutați în Eco Charge, consumul sare de 14 litri / 100 km.

Pe autostradă, la o viteză de 100 de km/h, cu AC pornit, consumul a fost de 6,6 litri / 100 de km în modul Eco. După ce am comutat în modul Charge și am resetat consumul, acesta a ajuns la 11 litri /100 de km. Prin urmare, nu aș folosi modul Charge la drum lung îți crește consumul simțitor.

La o viteză de 130 de km/h, cu modul Charge pornit, consumul a urcat la 12,5 litri / 100 km. La această viteză, motorul termic de 2,4 litri antrenează roțile față.

Trei moduri de condus

În plus față de un mod generic „Normal”, Eclipse Cross PHEV oferă trei moduri specifice de condus, toate activate automat de sistemul de operare PHEV  și toate oferind 4WD electric permanent:

Modul EV Pur

  • Viteză până la 135 km/h (unde este legal)
    • Mașina este alimentată de motoarele electrice din față și spate
    • Energie obținută de la bateria de tracțiune de 13,8 kWh

Modul hibrid în serie

  • Viteză până la 135 km/h (unde este legal)
    • Mașina este alimentată tot de motoarele electrice din față și spate
    • Motorul este angajat pentru a rula generatorul, a încărca bateria pentru tracțiune în timpul mersului
    • Tendința sistemului de a trece înapoi la modul Pure EV cât de des / rapid posibil
    • Motorul cu combustie internă este și el activat punctual și automat pentru a menține converterul catalitic în stare optimă + după 89 de zile de condus doar electric pentru a proteja sistemul de injecție cu combustibil.

Modul hibrid paralel

      • Motorul acționează roțile din față (via Multi-Mode transaxle față)
      • Motorul electric din față asistă motorul cu combustie internă + motorul electric spate acționează roțile din spate
      • Modul este activat automat la viteza de peste 135 km/h (unde este legal)
      • Tendința sistemului de a trece înapoi la modul Series Hybrid (sau modul Pure EV sub 135 km/h – acolo unde este legal) cât de des / rapid posibil
      • Motorul cu combustie internă este și el activat pentru a încărca prin generator, folosind cuplul în plus

Eclipse Cross PHEV este echipat cu un selector pentru modul de condus care permite șoferului să selecteze manual modurile optime de condus în baza condițiilor efective: Tarmac, Pietris,  Zapada, Normal, Eco.

motor hibrid

Timp de încărcare

În mers, în modul Charge, bateria se încarcă până la 80% (40 km autonomie) în circa 30 de minute. Încărcarea bateriei se face și prin frânarea regenerativă, fiind obținută o cantitate mult mai mică de energie.

Plug-in-ul Mitsubishi poate fi alimentat electric de la o sursă AC CHAdeMO (priză de 22 KW). În 25 de minute, bateria se va încărca până la 80% (40 km autonomie).

De la o priză domestică, SUV-ul hibrid are un timp de încărcare de 4 ore (230V16A), 6 ore (230V10A), 7 ore (230V8A), în funcție de amperajul sursei de energie.

prize mitsubishi plug-in

Cu o greutate de aproape 1,9 tone, cei 188 de cai putere îl ajută pe Eclipse Cross PHEV să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 10,9 secunde. Viteza maximă este de 135 km/h în modul electric și de 162 de km/h pe benzină.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Eclise Cross 2021

Prețuri Mitsubishi Eclipse Cross hibrid

Noul Mitsubishi Eclipse Cross facelift costă de la 23.000 euro cu TVA cu motorizarea pe benzină MIVEC de 1.5 litri 163 de cai putere și de la 39.500 euro cu TVA cu motorizarea hibridă de 188 CP. Aceste prețuri de listă pot fi mai mici întrucât pot exista discounturi, în anumite perioade. În această lună, hibridul are un preț de 30.300 euro cu TVA, care include bonusul prin Rabla Plus și o reducere acordată de dealer de 3.570 euro cu TVA.

Modelul de test Mitsubishi Eclipse Cross PHEV în echiparea Intense+ costă 46.766 euro cu TVA, iar cu bonusul Rabla Plus și un discount de 4.160 euro cu TVA costă 36.978 euro cu TVA.

În echiparea Intense+ SUV-ul are multe dotări: funcţie Autohold, padele de aluminiu la volan pentru diferite moduri de frânare regenerativă de la B0 la B5, control vocal, frână de mână prin buton, head-up display color, scaune și volan încălzite, cameră pentru mersul înapoi, faruri LED, climatizare pe două zone, cameră 360, senzori de ploaie și lumină, pornire și acces fără cheie, două prize USB.

Mitsubishi Eclipse Cross plug in

Date tehnice Mitsubishi Eclipse Cross PHEV Intense + 2.4 CVT 4WD

Sistem de propulsie – 188 CP
Capacitate cilindrică (cmc) 2.360 / 4 în linie / 16V
Putere – în sistem hibrid (CP/rpm) 98 / 4.000
Cuplu – în sistem hibrid (Nm/rpm) 193 / 2.500

Număr de motoare electrice 2
Putere maximă (CP) 95
Cuplu maxim (Nm) 195

Autonomie electrică (km) 55
Capacitate brută baterie (kWh) 13,8
Conector încărcare CHAdeMO (JEVS / Tip 4)
Amperaj baterie (Ah) 37

Viteză maximă (km/h) 162
Accelerație 0-100 km/h (secunde) 10,9
Emisii 50 g/km / Euro 6D final

Transmisie CVT
Rezervor carburant 43 l
Lungime 4545 mm
Lăţime 1805 mm
Înălţime 1685 mm
Capacitate portbagaj 359 litri
Greutate 1875 kg
Garda la sol: 191 mm

Tipuri de tehnologii hibrid

Iată ce tipuri de tehnologii hibrid  au fost montate pe mașini până în prezent: Micro-hibrid (HEV), Mild hibrid (HEV), Full hibrid (HEV), Hibrid plug-in (PHEV), Range Extender/REX (PHEV).

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram

Știri similare