Tesla Model 3, rezultate la testele de siguranță – VIDEO

Autor: EVmarket Romania
crash test Tesla Model 3 accident masina electrica

Tesla Model 3, model american 100% electric, a primit ratingul „Top Safety Pick +” din partea The Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), organizație independentă, nonprofit, care realizează testele de siguranță ale modelelor noi pe piața americană.

Și în Europa, vehiculul electric a obținut calficativul maxim de 5 stele având cele mai bune rezultate din istoria Euro NCAP la testele de siguranță.

Titlul Top Safety Pick + este foarte greu de obținut, fiind acordat mașinilor cu un nivel ridicat de siguranță la accidente. Anul acesta, doar Audi e-tron și Tesla Model 3 au primit acest calificativ.

Tesla Model 3 a obținut evaluări bune la toate categoriile, la fel precum Audi e-tron, fiind cea mai bună distincție pe care IIHS a acordat-o până în prezent. Comparativ cu Tesla Model S, care a fost depunctat pentru impactul pe partea șoferului, Tesla Model 3 a trecut cu brio toate testele.

Sistemul automat pentru frânarea de urgență al sedanului a funcționat foarte bine, în conformitate cu standardele cerute de IIHS. Autoturismul a evitat coliziuni la teste efectuate la 20 km/h și 40 km/h.

VIDEO: Crash test Tesla Model 3 în America (IIHS)

Rezultatul deosebit de bun al modelului american la accidente s-a datorat şasiului, care are un centru de greutate scăzut. Și lipsa motorului cu combustie internă a fost un avantaj pentru mașina electrică.

V-ar putea interesa și:

La modelele pe combustie, în momentul impactului frontal, motorul se deplasează către pasageri.

VIDEO: Teste de siguranță Euro NCAP

Tesla Model 3 preț România

Automobilul poate fi comandat și în România la dealerii auto care aduc mașini din alte state.

Din păcate, faptul că nu există o reprezentanță pe plan local face ca mașina să nu poată fi cumpărată prin Programul Rabla Plus, care ar reduce prețul de listă cu 10.000 euro.

Model 3 Standard Range Plus costă aproximativ 40.000 euro. Autoturismul electric are o autonomie de 409 kilometri și o viteză maximă de 225 km/ora. Timpul de accelerație până la 100 km/ora este de 5,6 secunde.

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn