Siemens și Mahle vor să standardizeze încărcarea wireless a vehiculelor electrice

Autor: Dan Vache
statii incarcare wireless siemens,

Siemens și Mahle vor să standardizeze încărcarea wireless a vehiculelor electrice într-un mod care va fi ușor de implementat atât acasă, cât și în parcările publice.

Încărcarea mașinii electrice fără a fi nevoie să prize ar putea determina și mai mulți europeni să devină proprietari de vehicule electrice.

Siemens și Mahle vor să standardizeze încărcarea wireless

Siemens, una dintre cele mai recunoscute companii germane de inginerie, și Mahle, un producător german de piese auto, au anunțat că au semnat o scrisoare de intenție pentru a colabora în domeniul încărcării inductive a vehiculelor electrice.

„Încărcarea fără fir a vehiculelor electrice va deveni o piață majoră în viitor. Pe lângă faptul că face viața considerabil mai ușoară șoferilor, care nu mai trebuie să se joace cu cabluri și conectori, este o cerință crucială pentru mobilitatea autonomă. Eficiența de transfer a încărcării fără fir, inductivă, este comparabilă cu sistemele plug-in”, a declarat Ștefan Perras, șeful departamentului de pre-dezvoltare și inovare pentru încărcare al Siemens.

Un aspect al cooperării celor două companii este standardizarea pentru a asigura o mai mare interoperabilitate între vehicule și infrastructura de încărcare.

V-ar putea interesa și:

Siemens și Mahle intenționează să compare ideile și experiența pentru a dezvolta un sistem complet de încărcare pentru vehicule electrice și să dezvolte ceea ce ei descriu drept „interoperabilitate extinsă și teste încrucișate” între echipamentul de încărcare, și sistemul de încărcare de pe vehicul.

Siemens a făcut deja o mutare în acest sens, investind 25 de milioane de dolari în iunie în WiTricity, companie specializată în încărcare wireless.