Renault se va reorganiza în jurul Dacia și a altor trei branduri

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
RENAULT CAPTUR E-TECH PLUG-IN (HJB PHEV), cel mai ieftin plug-in hybrid din România,

Producătorul auto francez Renault a anunţat un plan destinat reorganizării grupului în jurul mărcilor sale, şi nu în funcţie de zone geografice, pe care le va regrupa în patru unităţi de business: Renault, Dacia, Alpine şi New Mobility.

Proiectul Renault vizează crearea unei structuri organizaţionale mai simple şi mai orientate spre rezultate, dar care să întărească coeziunea, motivaţia şi sentimentul de apartenenţă al echipelor grupate pe mărci, scrie Wall-Street.ro.

V-ar putea interesa și:

Renault caută o soluție de trecere la valoare şi profitabilitate

Compania trebuie să facă trecerea de la o căutare a volumelor la o căutare de valoare şi profitabilitate. Organizarea în jurul a patru mărci puternice va permite lucrul într-un mod mai simplu, mai orientat spre pieţe şi spre consumatori, în căutarea celui mai bun rezultat posibil. Acest lucru este esenţial pentru revenirea grupului”, a afirmat noul director general de la Groupe Renault, Luca de Meo.

V-ar putea interesa și:

Brandul francez Renault a fost fondat în 1899 sub numele de Société Renault Frères, de către cei trei frați Louis, Marcel și Fernand. Marca franceză poartă numele de familie al acestora. Prima mașină produsă de ei a fost modelul Voiturette 1CV, pe care au vândut-o unui prieten în același an.

În 1903, Renault a început să fabrice primele motoare, pe care în trecut le cumpăra de la De Dion-Bouton. Prima flotă a vândut-o în 1905, când o companie franceză a cumpărat autoturismele AG1 pentru a face taxi. Până în 1907, Renault a construit un număr mare de mașini pentru taxi, întâlnite pe străzile din Londra și Paris.

Compania a fost privatizată în 1996, iar în anul 1999 a intrat în alianță cu Nissan, formând Alianța Renault – Nissan.

Urmărește-ne pe FACEBOOK

Știri similare