Registrul Auto Român: Verificare istoric daune mașini SH

Autor: Dan Vache
ITP schimbare motor rar ITP stație înainte de expirare, seria de sasiu

Verificare istoric daune mașini second-hand este un serviciu oferit de Registrul Auto Român (RAR), începând din anul 2020, prin intermediul aplicaţiei Istoric Vehicul disponibilă pe site.

Cât costă o verificare la Registrul Auto Român

Acest serviciu de verificare istoric daune mașini second-hand înmatriculate în România costă 35 de lei și se achită online pe site la Registrul Auto Român.

În câteva minute puteţi face o verificare istoric daune mașini second-hand în aplicaţie prin introducerea seriei de caroserie/șaşiu şi a unei adrese de e-mail. Puteţi afla informaţii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României.

V-ar putea interesa și:

O verificare istoric daune mașini rulate (Raport daune) este posibilă ca urmare a informaţiilor pe care le primeşte RAR de la partenerii specializaţi care colectează date de la societăţile de asigurare şi atelierele de reparaţii autorizate.

La interogarea prin aplicaţia Istoric Vehicul, împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) se precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost.

În situaţia în care clientul doreşte să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecţionat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune.

V-ar putea interesa și:

O verificare istoric daune mașini conţine:

  1.  Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă;
  2.  Intervalul valorii devizului de reparaţie;
  3.  Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;
  4. Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;
  5. Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.

Toate informaţiile pe care le veţi introduce în sistemul informatic, pentru a afla datele de care sunteţi interesat, sunt protejate conform normelor GDPR.

Ce tarife practică concurenții aflați pe: VerificareVIN, CarVertical, InspectorAuto, autoDNA, VIN-INFO.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn