Mașina electrică – cum funcționează, cât consumă?

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset
Mașina electrică

Mașina electrică (BEV – Battery Electric Vehicle) are unul sau mai multe motoare electrice, care înlocuiește propulsorul termic (cu combustie internă) și un set de baterii plug-in, care alimentează autoturismul pentru a înlocui rezervorul de carburant.

Spre deosebire de mașinile convenționale, care sunt alimentate în câteva minute în benzinării, mașina electrică are un timp de încărcare mai mare, însă poate fi lăsată la încărcat acolo unde faceți opriri: la mall, supermarket, hotel, în parcări publice, acasă sau în stații peco.

Dacă lăsăți o mașină plug-in la încărcat nu uitați sa închideți ușile, altfel nu încarcă. Pentru a deconecta cablul de încărcare, puteți apăsa pe butonul de telecomandă pentru a deschide mașina, chiar dacă ea nu este încuiată.

Încărcarea bateriei mașinii electrice: completă sau parțială

Toate mașinile electrice au baterii plug-in, reîncărcabile la priză. Nu există în prezent, mașini electrice de serie cu panouri solare, care ar reîncărca mașinile fără să fiți nevoiți să ajungeți la o priză. Cred că acesta este pasul următor în industrie.

Pe lângă reîncărcarea la priză, o mașină electrică își reîncarcă bateriile și la frânare sau încetinire, moment în care energia înmagazinată la frânare este transferată înapoi în baterii.

V-ar putea interesa și:

Pentru a conduce mai economic, fără a calcă frână, multe mășini electrice au modul B – Brake, care înseamnă că atunci când ridicați piciorul de pe accelerație, mașina electrică face o „frână de motor” de 10 ori mai puternică decât au făcut-o vreodată mașinile clasice. Așadar, nu mai este nevoie să apăsăți frână, mașina electrică frânează singură până la 0 km/h și nu mai pleacă de pe loc, decât dacă accelerați.

Mașinile electrice nu mai au transmisii manuale, așa că dacă vă cumpărați una, va fi cu transmisie automată.

Cât consumă mașina electrică. Cât vă costă în lei

O mașină electrică de oraș consumă între 14 kWh și 18 kWh la 100 de km, ceea ce înseamnă că plătiți 10 lei pentru a parcurge 100 km. Tariful este calculat dacă încărcați acasă, nu la o stație rapidă, unde vă costă mai mult. În prezent, în România, puteți încărca gratuit în foarte multe locuri (Mega Image – Dristor și Pantelimon, Lidl Băneasa, Kaufland, etc.).

Încărcarea unei mașini electrice în România: Cât te costă

Pe durata de viață a unei mașini electrice, pentru că vorbim de o garanție de 8 ani pentru baterie sau 100.000 km, veți plăti pentru a reîncărca acasă circa 10.000 lei (2.100 euro). Comparativ cu un diesel prețul este de 5-6 ori mai mic.

Dacă conduceți sportiv o mașină electrică sau cumpărați o mașină de peste 500 CP, consumul va depăși 20 kWh. Chiar dacă ar fi dublu consumul față de estimarea de mai sus, tot ați plăti de 3 ori mai puțin decât dacă ați fi condus o mașină diesel.

Costuri de întreținere pentru mașina electrică

Pare o afacere bună să aveți o mașină electrică, dacă ne uităm la costurile cu alimentarea ei față de o mașină clasică. Dar hai să vedem cât costă și întreținerea ei.

Caracteristici tehnice mașini electrice

În primul rând o mașină electrică are de două ori mai puține piese decât o mașină convențională. Iar de pe lista de revizie dispar câteva piese auto: bujii, ulei de motor, filtru de ulei, filtru de aer, filtru de carburant, distribuția, necesitatea curățării sau înlocuirii filtrului de particule (DPF), sonda lambda. O revizie mare (cu distribuție) la un diesel costă între 300 și 1.000 euro, depinde de brand și dacă distribuția este pe lanț sau pe curea.

Pe lângă aceste piese auto aftermarket pe care le schimbați  în momentul reviziei la o mașină clasică ar mai fi turbina, ambreiajul, injectoarele.

V-ar putea interesa și:

Costuri vor fi și la mașina electrică. Sunt necesare anvelope de iarnă, anvelope de vară, plăcuțe de frână, bucșe, pivoți, amortizoare. Și pentru că mașinile electrice sunt rapide și transmit instant multă putere la roți, trebuie o dată pe an sau la 20.000-30.000 de km să le faceți o geometrie roți. Ar mai fi freon, filtru polen, becuri. Însă pe acestea le regăsim și pe mașina clasică.

Așadar, o mașină electrică nu are nevoie de o revizie mare, motorul electric este mult mai bun. Un cost destul de mare îl are, însă, bateria unei mașini electrice. Costă peste 10.000 euro, iar constructorii auto oferă garanție doar 8 ani.

Componentele unei mașini electrice

  • baterie auxiliară (acumulator): alimentează accesoriile;
  • port de încărcare (priză): permite reîncărcarea bateriei necesare funcționarii motorului electric;
  • convertor DC/DC: transformă voltajul mare al bateriei în tensiune mai mică pentru a reîncarcă bateria auxiliară și a alimenta accesoriile;
  • motorul electric: oferă tracțiune mașinii electrice. Poate fi amplasat pe puntea spate (Tesla Model 3, BMW i3, Smart EQ fortwo), față (Renault Zoe, Nissan Leaf, VW ID3, VW e-Golf, VW e-Up!),  pe ambele osii (Porsche Taycan) sau în cutia de viteze (BMW Seria7 plug-in hybrid);
  • convertor de energie electrică: preia curentul alternativ de la prize obișnuite (AC) și îl transformă în curent continuu (DC) pentru a încarcă bateria necesară tracțiunii. Acesta monitorizează bateria: voltajul, curentul, temperatura;
  • controler electronic de putere: dispozitivul administrează fluxul de energie electrică livrată de baterie, controlând viteza motorului și cuplul;
  • sistem termic (răcire): menține o temperatură bună de operare a motorului electric și a altor componente;
  • baterie pentru tracțiune: stochează electricitate pentru motorul electric;
  • transmisie (electrică):  transferă puterea mecanică de la motorul electric la roți;

Timpul de încărcare al mașinii electrice

Timpul de încărcare pentru o mașină electrică depinde de echipamentul de încărcare pe care îl utilizați și de instalația electrică.

Încărcarea unei baterii goale până la 80% acasă (AC) cu un cablu de încărcare capabil de până la 3,5 kW poate fi făcută în 18,5 ore, iar la un Wallbox de 11 kW în 5,5 ore.

La o stație de încărcare DC de 150 kW puteți încărca bateria de la 10% până la aproximativ 80% în aproximativ 40 de minute.

Timpul de încărcare depinde de factori precum temperatura exterioară, temperatura curentă a bateriei, echipamentul de încărcare, starea bateriei și starea mașinii.

Iată ce tipuri de tehnologii hibrid  au fost montate pe mașini până în prezent: Micro-hibrid (HEV), Mild hibrid (HEV), Full hibrid (HEV), Hibrid plug-in (PHEV), Range Extender/REX (PHEV).

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn

Știri similare