Compania americană de mașini electrice Fisker a intrat în faliment

Autor: EVmarket Romania
Fisker Ocean

Compania americană de mașini electrice Fisker a intrat în faliment. Fisker avea peste 10 brevete și un laborator propriu. Compania lucra și la o baterie care se putea încărca în 5-10 minute.

Fisker a estimat vânzări de 20.000 de unități pentru 2024, dar din cauza unor probleme financiare și a provocărilor neașteptate, compania a intrat in faliment. Doar 2.500 de mașini electrice au ajuns pe șosele.

Printre modelele electrice pe care Fisker dorea sa le aducă pe piață au fost Fisker Pear, un crossover electric cu autonomie de peste 500 de KM, SUV-ul Ocean, camioneta electrică Alaska și decapotabila electrică Ronin.

Ocean este primul SUV electric american dezvăluit publicului în anul 2020, un concurent pentru Tesla Model Y.

Fisker Ocean Extreme promitea o autonomie de 707 kilometri, fiind in top 3 SUV-uri electrice cu cea mai mare autonomie din Europa, urmat de Mercedes-Benz EQS SUV cu 590 de km si Tesla Model X cu 570 de km.

TOP 10 cele mai ieftine SUV-uri electrice

Pentru Fisker Ocean, model fabricat din materiale reciclate, ținta de producție a fost de 1 milion de mașini până în 2027.

Fisker Ocean: autonomie, detalii și prețuri

  • Ocean Sport are un singur motor electric de 275 CP, montat pe puntea față. Această versiune are o autonomie de 440 de kilometri (ciclul WLTP).
  • Ocean Ultra are două motoare electrice, această versiune propune 540 CP, 610 kilometri autonomie și o accelerație de la 0 la 100 de km/h în 4.2 secunde. Prețul este de 57.000 de euro în Germania.
  • Ocean Extreme oferă o autonomie de 707 kilometri, având cea mai mare autonomie dintre toate SUV-urile electrice disponibile în Europa.

Un acoperiș cu celule solare furniza energie suplimentară pentru a parcurge circa 1.600 de km pe an.

Fisker Ocean

Noul model avea un motor electric pe puntea față și unul pe puntea spate. În acest fel, mașina electrică avea tracțiune integrală.

Primul showroom al producătorului de mașini americane în Europa a fost în Germania, la Munchen.

Henrik Fisker, șeful companiei, este un designer danez de automobile devenit celebru pentru designul modelelor BMW Z8 și Aston Martin DB9.

Compania americană de automobile electrice a fost fondată în 2016 de designerul auto danez Henrik Fisker. Cu sediul în Manhattan Beach, California, compania este succesorul Fisker Automotive, cunoscută pentru modelul hibrid Karma.

Urmărește-ne pe FacebookX și LinkedIn