Dacia prezintă un automobil de oraș 100% electric

Autor: EVmarket Romania
Dacia Spring electric

Dacia anunță că va prezenta „cel mai accesibil” automobil de oraș 100% electric de pe piață pe 3 martie la Salonul Auto de la Geneva.

Dacia

„Dacia deschide un nou capitol al evoluției sale, abordând segmentul vehiculelor electrice! Standul mărcii va expune astfel, în premieră, un show-car 100% electric. O revoluție în gama Dacia”, spun într-un comunicat reprezentanții Renault România.

Renault lansează câteva modele electrificate

Oficialii mai spun că Dacia este „singurul constructor de automobile care propune o gamă de vehicule cu alimentare atât pe benzină, cât și pe GPL, denumită ECO-G”.

Dacia va prezenta noua motorizare TCe 100 ECO-G. Pentru a marca 15 ani de prezență comercială în Europa, Dacia va expune totodată seria limitată Anniversaire.

V-ar putea interesa și:

Renault confirmă că Dacia electrică sosește pe piață cel mai devreme în 2021, fiind trecută în raportul francezilor cu un nume de cod Urban City car.

Prețul vehiculat în presa străină a fost de 15.000 euro. modelul electric ar putea avea un propulsor de 33 kW 45 CP, care îi va oferi o viteză maximă de 105 km/h.

V-ar putea interesa și:

Mașina electrică are unul sau mai multe motoare electrice, care înlocuiește propulsorul termic (cu combustie internă) și un set de baterii plug-in, care alimentează autoturismul pentru a înlocui rezervorul de carburant.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter și LinkedIn