Crash test lateral la 75 km/h. Deformare puternică

Autor: EVmarket Romania
A+A-
Reset

Un crash test realizat de DEKRA cu mașina electrică Nissan Leaf la o viteză de 75 km/h ne arată că în cazul unui accident lateral, în care mașina se lovește de un stâlp, modelul este avariat destul de serios și sunt șanse mici de supraviețuire. Euro NCAP face astfel de teste la o viteză de 29 km/h.

Germanii de la DEKRA au făcut teste de impact pe trei mașini electrice Nissan Leaf, iar unul dintre acestea a fost frontal la o viteză de 84 km/h, în loc de 64 km/h cum se obișnuiește. Inginerii subliniază că și în cazul unei mașini pe combustie rezultatul ar fi similar.

Crash test frontal Nissan leaf

Inginerii germani spun că în ciuda deformării, acest model electric oferă o protecție bună pasagerilor. Modelul pentru crash test a avut viteze mult mai mari decât cele utilizate în testele de accidente obișnuite.

V-ar putea interesa și:

„Producători de vehicule electrice de serie au reușit să atingă cel puțin același nivel de siguranță pe care îl cunoaștem de la vehiculele cu combustie. Nu e de mirare că Euro NCAP a acordat lui Nissan Leaf 5 stele”, spun reprezentanții DEKRA.

În cazul în care bateria mașinii electrice se aprinde și ia foc, timpul pentru a scoate pasagerii este la fel precum la o mașină pe combustie, deci nu aveți de ce să vă faceți griji când va cumpărați o mașină electrică.

V-ar putea interesa și:

Nissan Leaf este un model electric de 5 stele și oferă o protecte de 93% pasagerilor adulți și 86% protecție pentru copii, conform Euro NCAP.

Urmărește-ne pe Facebook

Știri similare