Opel Mokka-e devine Opel Mokka Electric și primește mai multă autonomie

La noul Opel Mokka "e" devine "Electric"

Autor: Cristian Gubandru
Opel Mokka Electric

Opel Mokka-e devine Opel Mokka Electric, devenind mai puternic, eficient și atractiv. SUV-ul de segment B va fi disponibil cu o baterie mai mare și mai multă putere în viitorul apropiat.

Cu noua baterie de 54 kWh, Opel Mokka Electric poate parcurge până la 406 de kilometri în loc de până la 338 de kilometri fără emisii, conform WLTP, reprezentând o îmbunătățire de 20%.

În același timp, consumul de energie a scăzut la 15,2 kWh la 100 de kilometri (WLTP). Motorul lui Mokka Electric are o putere de 115 kW/156 CP și un cuplu de 260 Newtoni metri. Acesta este folosit și de noul Opel Astra Electric.

Opel Mokka Electric asigură demaraje rapide și accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 10 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 150 km/h.

Moduri de condus Opel Mokka Electric

În funcție de preferințe, clienții modelului Mokka Electric pot alege între cele trei moduri de condus Eco, Normal și Sport.

În modul Eco, SUV-ul electric este cel mai eficient din punct de vedere energetic favorizând autonomiea totală. Datorită unui sistem de frânare regenerativă de ultimă generație, Mokka Electric poate recupera energie și la decelerare sau la frânare. Motorul electric transformă apoi inerția în electricitate.

Dacă șoferul comută transmisia în modul B, recuperarea și cuplul de frânare cresc. Iar atunci când SUV-ul compact trebuie să „alimenteze”, bateria de 54 kWh poate fi reîncărcată până la 80% în aproximativ 30 de minute la o stație de încărcare DC de 100 kW.

Mokka Electric oferă această funcție de încărcare rapidă ca standard. Pe lângă curentul continuu, șoferii Opel pot încărca și curent alternativ trifazat datorită charger-ului onboard de 11 kW – prin intermediul unui wallbox sau cu un cablu pentru priză de uz casnic.

V-ar putea interesa și:

Numeroase sisteme și tehnologii de încălzire, de la pompa de căldură standard până la aplicația practică myOpel, care poate fi folosită pentru a programa precondiționarea prin telecomandă, asigură încă de la început o atmosferă confortabilă – mai ales în lunile mai reci ale anului.

12 modele Opel electrificate sunt deja disponibile astăzi, inclusiv întreaga gamă de vehicule utilitare ușoare.

Opel este unul dintre cei mai mari producători auto europeni. Compania a fost fondată de Adam Opel în Rüsselsheim, Germania, în 1862 și a început să construiască automobile în 1899.

Opel face parte din Stellantis NV. Până în 2024, va fi disponibilă o variantă electrificată a fiecărui model Opel. Începând cu 2028, Opel se va concentra în întregime pe vehiculele electrice în Europa.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe Google NewsFacebookTwitter șLinkedIn