Noul Lexus NX plug-in hybrid – prețuri în România

Autor: Cosmin Lixandru
Lexus NX hibrid
Cea de-a doua generație a SUV-ului Lexus NX are un preț în România de 52.245 euro cu TVA pentru NX 350h FWD, model hibrid cu 244 CP. Cea mai accesibilă versiune plug-in hybrid pornește de la 64.725 de euro.

Noul Lexus NX este construit pe platforma Lexus Global Architecture K (GA-K), care a devenit puțin mai mare decât prima generație, lansată în 2014.
Modelul japonez Lexus NX a crescut în lungime și lățime cu 2 centimetri, în înălțime cu 0,5 centimetri, în timp ce ampatamentul a crescut cu 3 centimetri.
Noul SUV Lexus are centrul de greutate mai coborât cu 20 de milimetri decât generația pe care o înlocuiește. Japonezii au umblat și la suspensii și structura. Motorul electric de pe puntea spate funcționează tot timpul și asigură tracțiunea integrală E-Four.

Motorizări Lexus NX:

  • Lexus NX 450h+ este un hibrid plug-in cu 309 CP, care are un motor pe benzină de 2.5 litri și un motor electric. Tracțiune este integrală permanentă. Autonomia electrică este de 63 de kilometri, modelul având o baterie de 18.1 kWh. Accelerația de la 0-100 km/h are loc în circa 6 secunde.
  • NX 350h este un hibrid fără încărcare la priză cu 244 CP. Modelul are tracțiune față, dar și integrală (NX 350h FWD sau NX 350h AWD). Accelerația de la 0-100 km/h are loc în 7,7 secunde.

TOP 10 cele mai ieftine mașini electrice la vânzare

La interior avem un volan care integrează comenzi acționate prin atingere, un ecran pentru sistemul multimedia de 9.8 inch (Lexus Link Connect) în standard sau de 14 inch (Lexus Link Pro) opțional, Head-up Display-ul (opțional), Apple Carplay wireless, Android Auto prin conexiune cu fir.

Ușile lui Lexus NX nu mai au mânerul clasic pe portiere, pentru că este echipat cu sistem electronic de deblocare a portierei. Pasagerii vor apasă pe un buton pentru a coborî.

Clienții vor putea alege din patru niveluri de echipare: Business, Executive, F Sport și Luxury.

Sistemul de siguranță Lexus+ este standard. Opțional, clienții pot alege pachetul Lexus Safety System+. Extended Safety Package oferă asistență la schimbarea automată a benzii, avertizare pentru traficul transversal. Sistemul Safe Exit Asisst blochează ușile dacă detectează un vehicul care se apropie în lateral în momentul deschiderii portierei.

V-ar putea interesa și:

Urmărește-ne pe FacebookTwitter și LinkedIn