Fiat 500X și Tipo primesc versiuni mild-hybrid de 48 de volți

Autor: Dan Vache

Fiat a anunțat sosirea noilor Fiat 500X Hybrid și Fiat Tipo Hybrid, începând din aprilie 2022, completând electrificarea gamei de mașini italiene. Primele modele electrificate au fost 500 Hybrid și Panda Hybrid, urmate de noul Fiat 500 complet electric.

Comenzile pentru Fiat 500X Hybrid și Tipo Hybrid – fabricate la uzina Melfi din Italia și, respectiv, la Tofas, Turcia – se vor deschide luna aceasta.

Ce propulsor are Fiat 500X Hybrid și Fiat Tipo Hybrid

Fiat 500X Hybrid și Fiat Tipo Hybrid vin cu un nou motor și sistemul hibrid de 48 de volți. Modelele au un motor turbo pe benzină cu 4 cilindri de 1,5 litri care poate livra până la 130 CP cu un cuplu de 240 Nm.

Versiunile hibride ale lui Tipo și 500X accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,3 secunde, respectiv 9,4 secunde. Modele sunt disponibile exclusiv cu transmisie automată în 7 trepte, cu dublu ambreiaj.

Acesta este primul Fiat Hybrid care folosește motorul electric de 15 kw pentru deconectarea completă a motorului pe benzină, care poate rămâne inactiv până la 47% din timp în funcție de ciclul WLTP. În ciclul urban, procentul crește la 62%.

Beneficiile noului motor 1.5 T4 Hybrid de 48 de volți sunt mai mari decât precedentul 1.3 T4 (500X). În noua versiune, emisiile de CO2 sunt cu până la 11% mai mici (ciclu WLTP).

Sursa hibridă de alimentare are multiple avantaje la ambele modele noi, una fiind pornirea în modul 100% electric: lină, silențioasă și fără consum de combustibil.

Noile modele hibride Fiat dispun în standard de sistem de frânare de urgență autonomă, sistem de păstrare a benzii de rulare, recunoașterea semnelor rutiere, asistentul inteligent pentru limitele de viteză, fază lungă adaptivă și un sistem de monitorizare a unghiului mort. Opțional, este disponibil sistemul de acces fără cheie, precum și o cameră de marșarier.

Partea din față a modelului 500X hybrid poartă noul logo „500”, în timp ce partea din spate include inscripția Fiat.

fiat 500x

Disponibilă în nivelurile de echipare Club, Cross și Sport și în două variante de caroserie (Hatchback și Dolcevita cu soft top), gama 500X include și unitatea de transmisie manuală 1.0 litri 120 CP.

fiat 500x

V-ar putea interesa și:

Fiat Tipo Hybrid este disponibil în trei niveluri de echipare (Tipo, City Life și Cross), toate în varianta de caroserie hatchback. Pe lângă versiunea hibridă, Tipo este disponibilă și cu un motor 1.0 litri T3 pe benzină de 100 CP.

fiat tipo

În plus față de specificația Tipo Cross 1.0 litri 100 CP, Tipo Cross Hybrid primește ca standard scaune față încălzite, acces și pornire fără cheie și asistență pentru punctul mort.

Ne puteți scrie pe adresa team@ evmarket.ro.

Urmărește-ne pe FacebookTwitter șLinkedIn